La Conselleria d’Habitatge va signar ahir els primers contractes de venda i lloguer amb opció a compra de 6 dels 11 immobles protegits que encara eren propietat d’EIGE

L’ampliació de règim d’ús d’estos immobles, la possibilitat d’accedir-hi en règim de lloguer amb opció a compra, ha facilitat l’accés a estos habitatges que abans únicament s’oferien en venda. La col·laboració entre la Conselleria i l’Ajuntament ha permès posar a disposició de les famílies uns pisos que estaven buits des de 2010.

20170803_110348La Conselleria d’Habitatge, a través de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), formalitzava ahir els primers contractes de venda i lloguer amb opció a compra de 6 dels 11 immobles protegits que tenia disponibles a Pego. Ho feia a la sala de juntes de l’Ajuntament de la localitat amb la presència del representant d’EIGE en tot este procés, qui venia carregat amb els sis contractes i les claus de cadascun dels habitatges triats de la finca de l’Avinguda Aquilino Barrachina. Hi van estar presents en este important moment, la regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar i la regidora de Participació Ciutadana, Rebeca Bañuls.

La intensificació de les accions desenvolupades per la Conselleria que dirigix María José Salvador per a facilitar l’accés a estos habitatges ha incrementat l’interès per estos després dels 7 anys en què han estat buits. Eixe interès s’ha traduït en un augment molt significatiu de la seua ocupació. De moment, s’ha firmat un contracte de compravenda i cinc contractes de lloguer amb opció a compra. No obstant això, des de la Conselleria es continua treballant per a completar l’ocupació de tots els habitatges.

20170803_110403Actualment quedarien 5 immobles sense ocupar tot i que, inicialment, es van presentar fins a 23 sol·licituds, de les quals 14 complien tots els requisits. De les 14 sol·licituds inicials vàlides, 3 estaven interessades en la compra directa, el que significava prioritat absoluta respecte a la resta. Finalment, però, d’eixes 14 sol·licituds només han arribat a finalitzar el procés 6. D’elles 1 és una compra directa, la resta lloguer amb opció a compra.

Estes 11 VPO romanien buides des què s’acabara la seua construcció al desembre de 2010. Davant d’esta situació, el nou el Consell va decidir adoptar mesures que feren estos immobles més accessibles i va optar per la modificació del règim d’ús dels mateixos, passant d’oferir-se únicament en venda a també a lloguer amb opció a compra. Així mateix, es va decidir en 2016 aplicar una rebaixa sobre el preu inicial de venda dels immobles del 10%.

Així mateix, cal destacar la importància que ha tingut la col·laboració de la Generalitat i l’Ajuntament de Pego perquè la firma d’estos contractes siga una realitat. S’han mantingut diverses reunions per a valorar i canalitzar la potencial demanda d’immobles en esta localitat i també es van organitzar xarrades per a explicar als veïns i les veïnes els avantatges d’esta modalitat d’accés als immobles.

El preu de venda de les vivendes disponibles a Pego oscil·la entre els 36.889€ (preu de l’únic habitatge d’una habitació que hi ha disponible a l’edifici) als 59.873€ (el pis més gran que hi ha disponible, de tres habitacions), al que s’hauria d’afegir l’IVA. Això fa que el lloguer amb opció a compra oscil·le entre els 107 i els 174 euros mensuals, més IVA, depenent de la superfície de l’habitatge. Tots ells disposen de garatge i traster.

El dret d’opció a compra es podrà exercir durant els quatre anys de vigència de contracte de lloguer. Si s’exercix en el primer i segon any es descompta del preu de compravenda el 100% de les quantitats abonades en concepte de renda fins a eixe moment. En el cas que es faça en el tercer es deduirà el 85% de la quantia abonada i si es fa en el quart any, un 75%.

La modificació del règim d’ús dels habitatges propis d’EIGE pretén donar resposta a les necessitats de la demanda actual de cada municipi, oferint condicions més flexibles.

Les persones interessades en els immobles que encara estan disponibles (actualment 5) poden arreplegar la sol·licitud en les dependències d’EIGE, en l’Ajuntament de Pego o descarregar-la directament en la web d’EIGE. Per a qualsevol consulta, poden dirigir-se a ventas_eige@gva.es

 

1837 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!