Dia de visita als pisos de protecció oficial de Pego

Les persones que complixen tots els requisits visiten hui les seues futures cases per triar la que més els agrade. Hi ha més sol·licitants que cases disponibles, la tria es farà per ordre de sol·licitud i, en esta, tenen preferència les persones que directament opten a compra i que són tres. Es calcula que a juliol se’ls podrà entregar les claus als nous i les noves propietaris.

IMG-20170608-WA0002El 3 de març de 2010 es van dur a terme les primeres visites a les VPO de Pego perquè la gent que havia entrat en el primer sorteig triara l’habitatge que més els agradara. Hui, més de 7 anys després s’han tornat a visitar els pisos que encara quedaven lliures a la finca de l’Avinguda Aquilino Barrachina de Pego.

L’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana (EIGE) propietària dels 11 habitatges que quedaven lliures, va decidir en 2016, per a intentar donar eixida a eixos immobles, rebaixar el preu inicial en un 10%, «però no es va interessar ningú», com recordava la regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar, a l’Informatiu de Ràdio Pego. El següent pas va ser, després de realitzat una anàlisi singularitzada d’esta promoció per a identificar els problemes que dificultaven la seua venda, «facilitar i flexibilitzar l’accés a eixos habitatges» obrint un període transitori en el que es pot accedir a ells amb lloguer amb opció a compra.

IMG-20170608-WA0003En esta última fase, la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament de Pego van signar un conveni pel qual tota la tramitació per a sol·licitar adquirir un dels immobles disponibles es pogués fer des del consistori estalviat més d’un viatge a Alacant a la gent interessada, explicava la titular local d’Urbanisme. D’eixe procés de sol·licitud es van presentar 23 sol·licituds, 14 d’elles complien tots els requisits i, per tant, va ser acceptades per EIGE.

Així les coses, es dóna el cas que hi ha més sol·licituds que habitatges disponibles, el que provoca que hi haja gent que es quede en llista d’espera. De les sol·licituds acceptades, tres són de compra, el que significa que tenen prioritat màxima sobre la resta. Ells i elles seran els primers en triar l’immoble.

IMG-20170608-WA0000Hui ha estat dia de visita a la VPO. Des de les 11 del mati i cada 15 minuts hi havia una visita al pis pilot. Comentava Alícia Siscar que, tot i que han vist els plànols dels pisos a l’oficina tècnica, podria donar-se el cas que, alguna de les persones inicialment interessada en llogar amb opció a compra, en veure’l no li agradara i decidira renunciar al pis, el que faria que avançar el llistat.

Una vegada pràcticament conclòs el procés de venda de les VPO pegolines, considerava la regidora d’Urbanisme que «és bo per a la finca, per al poble i bo, per suposat, per a la gent que ha tingut opció a adquirir estos pisos». Explicava Alícia Siscar que dilluns passar van coincidir a València amb la Consellera d’Habitatge, Maria José Salvadror, i li va traslladar l’èxit d’esta última fase, una notícia que la va alegrar i va fer que expressara el seu desig de visitar Pego atent que, «el que dóna gust al final és d’un bon treball són els seus resultats». D’altra banda, confessava Siscar que s’havia sorprès hui en visitar el pis pilot ja que es tracta d’immobles «molt aprofitables, amb terrassa, una vista increïble…».


1586 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!