La Regidoria de Medi Ambient inicia la col·locació de trampes contra la processionària en els pins de Monte Pego

Esta és una de les accions a realitzar en este 2017 a les que es va comprometre l’Ajuntament de Pego amb l’Associació Pro-MontePego. Es tracta d’aplicar gratuïtament trampes per als nius de les erugues de processionària en les zones comunes. L’empresa que s’està encarregat d’esta feina és Icsam.

IMG-20170607-WA0002Ja fa temps que es poden observar en els pins borses d’erugues de processionària. No obstant això, amb l’arribada del bon temps la seua proliferació és exponencial a l’augment de la calor. És per això que a principis d’any, la Regidoria de Medi de l’Ajuntament de Pego es va comprometre a aplicar trampes per als nius de la processionària en els pins de les zones comunes de la urbanització Monte Pego. Ahir va començar la col·locació trampes que està duent a terme l’empresa Icsam.

IMG-20170607-WA0003L’empresa ha distribuït pels pins afectats trampes de captura massiva de mascles amb feromona. Un sistema de control molt recomanable per actuar tant en zones amb baix nivell d’infestació com en zones poblades. Es tracta d’utilitzar trampes que contenen les hormones sexuals naturals o de síntesi, que atrauen els mascles de l’espècie en fase de papallona abans que fecunde les femelles.

IMG-20170607-WA0001Així mateix, Icsam també ha col·locat el que s’anomena greentrap collar antierugues, és una trampa ecològica per a lluitar contra les erugues processionàries del pi que aconseguix capturar-les mentre baixen pel tronc, el que permet evitar que se soterren i seguisquen el seu cicle vital.

Les erugues de la processionària tenen mig milió de pèls urticants i s’ha d’evitar tocar-les. Si es toquen per accident, els experts al·lergòlegs recomanen, primer de tot rentar la zona amb aigua i sabó, i si els efectes perduren, es pot aplicar algun antihistamínic o corticoide.

Entrar en contacte amb la processionària pot ser més greu per les persones que en són al·lèrgiques, però afortunadament n’hi ha pocs casos. Amb els animals, sobretot amb els gossos, les conseqüències poden ser molt més greus perquè tenen per costum tocar-les amb la boca. En alguns casos, el gos pot arribar a perdre part de la llengua després de patir una necrosi. I per això, quan es passeja amb ells i elles per boscos amb pins s’ha d’anar molt en compte.

 

1533 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!