EIGE deixa clar que els pisos de l’Avinguda Aquilino Barrachina són «habitatges protegits i estan qualificats com a venda»

No obstant, des de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana s’ha decidit «facilitar i flexibilitzar l’accés a eixos habitatges» obrint un període transitori en el que es pot accedir a ells amb lloguer amb opció a compra. El període de lloguer serà de 4 anys. El dia 5 d’abril s’obrirà el termini de sol·licitud. Estarà obert durant 15 dies, fins el 19 d’abril. Es tindrà en compte l’ordre de registre.

P1310555Ahir dijous el saló de plens de l’Ajuntament de Pego es va plena per a escoltar tota la informació que, el representant de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana (EIGE), propietària dels pisos que encara queden disponibles en la finca d’habitatges de protecció oficial, havia de donar per poder accedir a ells en la nova modalitat que han oferit per «facilitar i flexibilitzar l’accés a eixos habitatges», com és el lloguer amb opció a compra. El que va deixar clar des d’un primer moment el representant d’EIGE és que es tracta «d’habitatges protegits i estan qualificats com a venda». Afegia que no es tracta de «vivendes socials, sinó que són vivendes qualificades com a protegides en règim general, el que vol dir que són habitatges d’uns preus limitats amb la idea que vostés puguen accedir a un habitatge».

not5692En ser habitatges protegits, estos s’hauran de destinar a habitatge habitual i permanent. Hi ha disponibles 11 habitatges, 10 d’elles tenen 3 dormitoris i hi ha una vivenda amb una sola habitació. Tots els habitatges tenen garatge i traster. El pis més gran, amb garatge i traster està en 59.873 € i la més menuda de tres habitacions té un preu de 54.027€. L’habitatge amb una sola habitació costa 36.889 €. Del pis més gran s’ha fixat un lloguer de 174’63€. Explicava el representant d’EIGE que, «com es tracta d’un lloguer amb opció a compra, se li ha d’afegir un IVA d’un 10%, segons les Lleis». Continuava informant que «eixe 10% no es perd, sinó que, en executar l’opció de compra, es resta». També deixava clar que cadascú «haurà de fer front a les despeses de comunitat i als propis de l’habitatge: aigua, llum i altres». Se li ha sumar la fiança. Com s’està parlant d’un lloguer amb opció a compra s’haurà d’abonar una fiança d’un mes.

foto borrosaEn uns dies estarà disponible a la pàgina web d’EIGE i també a l’Ajuntament de Pego, les bases, les sol·licituds i tota la documentació. No obstant això, serà el 5 d’abril quan s’òbriga el termini per a entregar les sol·licituds. Estarà obert durant un període de 15 dies, és a dir, fins el 19 d’abril. La sol·licitud es realitzarà al registre de l’Ajuntament de Pego, situat a la planta baixa. Tindran preferència absoluta aquelles persones que estiguen directament interessades en la compra d’eixos habitatges. Ressaltava també el representant d’EIGE que es tindrà en compte l’ordre de registre, ja que en esta ocasió no hi ha sorteig.

Els requisits bàsics per a poder accedir a les VPO són:

– No disposar d’habitatge en propietat
– Tindre ingressos màxims d’uns 40.000€
– Els ingressos mínims han de poder garantir que es pot fer front al lloguer i a les despeses de la vivenda. Dels ingressos nets, el 30% es destinarà a l’habitatge.

La documentació inicial que s’haurà d’aportar el dia de l’entrega de la sol·licitud és el DNI i la renda de l’últim any o, si no es presenta declaració de renda, un certificat d’imputacions (les dades que Hisenda té de cadascú). Si algú no poguera disposar ni d’una cosa ni de l’altra, s’hauria de presentar una justificació dels ingressos actuals.

Explicava el representant d’EIGE que, per la qüestió de l’opció de compra, la normativa diu que s’ha de pagar una quantitat per a tenir dret a eixa opció de compra que, en este cas és l’1%. També comentava que «totes les quantitats aportades […] els 2 primers anys es consideren entregues a compte del preu i, per tant, es resten del preu total en un 100%. El tercer any es restarà un 85% i el quart any un 75%».

Per a més consultes concretes i dubtes el representant d’EIGE va recomanar que la gent es posara en contacte amb l’entitat a través del correu electrònic: ventas_eige@gva.es

 

1958 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!