Els propietaris dels habitatges de protecció oficial els visiten

Ha estat este matí, el que indica que les obres ja estan finalitzades o quasi. El pas següent, l’entrega de claus, tot i que encara no hi ha data.
Per fi, els 23 propietaris i propietàries de les VPO han pogut veure els seus futurs habitatges. El sorteig d’aquestes cases de protecció oficial es va produir el 23 d’abril de 2008. Quasi dos anys després sembla que el procés de possessió està més proper. El proper pas serà l’entrega de claus, tot i que aquest acte encara no té data. La distribució dels 23 habitatges ens diu que hi ha 15 d’ells amb 3 habitacions, 6 disposen de dos cambres i els dos restants són estudis d’una sola habitació”.

Els requisits que havien de complir les persones per a poder optar a una de les 23 cases de protecció oficial eren clars: estar empadronats a Pego almenys durant els darrers dos anys. Tenir uns ingressos no superiors als 22.000 euros (aproximadament) anuals ni inferiors als 9.000 ó 10.000 euros. No tenir ni haver tingut habitatge en propietat, és a dir, que es tracte la primera casa. Tot i que en aquest últim requisits es troben excepcions, aquelles persones que estan separades, famílies nombroses, majors de 65 anys, persones amb discapacitat o víctimes de violència de gènere o de terrorisme.

D’altra banda, el preu és el que més crida l’atenció d’aquestes cases, que en gran part estan dirigides a persones joves amb recursos limitats. Pradells va indicar que com en altres qüestions, en aquest cas també “pagues el que compres” per a indicar que els habitatges de 90 m2 valdran més que els de 50 m2. Els preus oscil•len entre els 100.000 euros –sense IVA- i els 67.000 euros. El garatge i el traster estan inclosos en el preu. El director de l’Ivvsa va advertir, al centenar de persones que va assistir a la presentació de les VPO, que durant el procés de construcció es podien produir petites modificacions al respecte de la ubicació d’algun element mostrat en els plànols i en els preus, per qüestions d’adaptació. Pradells, alhora assegurava que aquestes modificacions són comuns en el món de la construcció.

Aquests habitatges a més de tenir uns preus més econòmics que les promocions privades compten amb un ventall d’ajudes estatals importants, que aporten descomptes directes sobre el preu total, concentrada aquesta aportació monetària, en l’entrada a pagar. Aquestes ajudes van des dels 7.000 euros fins els 10.000 euros per als joves. A això s’han d’afegir les ajudes autonòmiques. Els préstecs són tous per a aquestes cases; són a 25 anys i el tipus d’interès és del 4%.
1023 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!