Cultura senyalitzarà 12 jaciments arqueològics a la Marina Alta

L’objectiu és evitar danys en el patrimoni, millorar la seua protecció i facilitar la comprensió del jaciment. La senyalització forma part del Pla d’Inversions en Patrimoni Cultural Valencià que actuarà sobre 36 jaciments de la província d’Alacant. A la Marina Alta la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat actuarà sobre jaciments de la Vall de Gallinera, la Vall d’Ebo, Dénia, Xàbia, Calp, Teulada i Pedreguer.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat senyalitzarà 36 jaciments arqueològics a la província d’Alacant, 12 d’elles situats a la Marina Alta, a fi de millorar la seua activitat de protecció i poder establir les sancions oportunes en aquells que les vulneren.

La senyalització es realitzarà en els accessos als principals jaciments, però amb especial atenció en aquells en què s’estan exercint activitats arqueològiques d’investigació plurianuals.

Este estiu han començat els treballs per a instal·lar els cartells informatius que constaran del nom del jaciment i en el qual es recorden els articles de la Llei de patrimoni cultural valencià que fan referència a que tota actuació arqueològica haurà de ser autoritzada per la conselleria competent en cultura i que en el cas de realitzar actuacions il·lícites sense autorització, li correspondrà una sanció greu.

MapaCovaFoscaValldEbo_thumb2A la Marina Alta este Pla d’Inversions en Patrimoni Cultural Valencià, dins del programa de ‘Patrimoni Accessible’ actuarà al Tossal de la Roca i al Castell de Gallinera (Vall de Gallinera), Cova Fosca (Vall d’Ebo), Alt de Benimaquia (Dénia), Cap Prim (Xàbia), La Pobla d’Ifach i els Banys de la Reina (Calp), Cova de les Cendres (Teulada), Cova de l’Or, Cova d’en Pardo, Cova del Randero i Cova del Comte (Pedreguer).

Estes inversions formen part del Pla d’Inversions en Patrimoni Cultural Valencià, dins del programa de ‘Patrimoni Accessible’, les actuacions del qual se centren a millorar les condicions d’accés als principals elements patrimonials del nostre territori mitjançant intervencions en les infraestructures del seu entorn o en els instruments que faciliten la seua observació i comprensió.

 

2292 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!