Hui s’obri el termini de sol·licitud per a accedir al lloguer amb opció a compra dels 11 habitatges disponibles de protecció oficial

El període de sol·licitud que comença hui estarà obert durant 15 dies. Esta sol·licitud es realitzarà al registre de l’Ajuntament de Pego, situat a la planta baixa. L’Entitat d’Infraestructrues de la Generalitat Valenciana tindrà en compte l’ordre de registre, una vegada revisada la documentació aportada, per a assignar els habitatges. EIGE deixa clar que estos 11 pisos de l’Avinguda Aquilino Barrachina són «habitatges protegits i estan qualificats com a venda». L’opció actual de lloguer amb opció a compra s’oferta per «facilitar i flexibilitzar l’accés d’eixos habitatges». El lloguer és de 4 anys. D’altra banda, demà dijous, a les 11h., l’alcalde de Pego signarà a València, junt amb la Consellera d’Habitatge, Maria José Salvador, el conveni de col·laboració amb EIGE.

Hui s’ha obert el termini per a sol·licitar l’accés al lloguer amb opció a compra d’un dels 11 habitatges de protecció oficial que queden disponibles a l’Avinguda Aquilino Barrachina. El termini estarà obert durant 15 dies. La sol·licitud s’entregarà al registre de l’Ajuntament de Pego, situat a la planta baixa del consistori. El representant de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana (EIGE) deixava clar que es tindrà en compte l’ordre de registre, ja que en esta ocasió no hi ha sorteig. També recordava que tindran preferència absoluta aquelles persones que estiguen directament interessades en la compra d’eixos habitatges.

La documentació inicial que s’haurà d’aportar el dia de l’entrega de la sol·licitud és el DNI i la renda de l’últim any o, si no es presenta declaració de renda, un certificat d’imputacions (les dades que Hisenda té de cadascú). Si algú no poguera disposar ni d’una cosa ni de l’altra, s’hauria de presentar una justificació dels ingressos actuals.

P1310555El representant de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana (EIGE), propietària dels pisos que encara queden disponibles en la finca d’habitatges de protecció oficial, va explicar el passat dijous 23 de març que la Conselleria d’Habitatge ha posat esta nova modalitat d’adquisició, el lloguer amb opció a compra, per «facilitar i flexibilitzar l’accés a eixos habitatges». El que va deixar clar des d’un primer moment és que es tracta «d’habitatges protegits i estan qualificats com a venda». Afegia que no es tracta de «vivendes socials, sinó que són vivendes qualificades com a protegides en règim general, el que vol dir que són habitatges d’uns preus limitats amb la idea que vostés puguen accedir a un habitatge».

En ser habitatges protegits, estos s’hauran de destinar a habitatge habitual i permanent. Hi ha disponibles 11 habitatges, 10 d’ells tenen 3 dormitoris i hi ha un d’ells amb una sola habitació. Tots els habitatges tenen garatge i traster. El pis més gran, amb garatge i traster està en un preu de 59.873€ i el més menut de tres habitacions té un preu de 54.027€. El pis amb una sola habitació costa 36.889€. Del pis més gran s’ha fixat un lloguer de 174’63€. Explicava el representant d’EIGE que, «com es tracta d’un lloguer amb opció a compra, se li ha d’afegir un IVA d’un 10% segons les lleis». Continuava informant que «eixe 10% no es perd, sinó que, en executar l’opció de compra, es resta». També deixava clar que cadascú «haurà de fer front a les despeses de comunitat i a les pròpies de l’habitatge: aigua, llum i altres». Se li ha sumar la fiança. Com s’està parlant d’un lloguer amb opció a compra s’haurà d’abonar una fiança d’un mes.

Els requisits bàsics per a poder accedir a les VPO són:

– No disposar d’habitatge en propietat

– Tindre ingressos màxims d’uns 40.000€

– Els ingressos mínims han de poder garantir que es pot fer front al lloguer i a les despeses de la vivenda. Dels ingressos nets, el 30% es destinarà a l’habitatge.

foto borrosaExplicava el representant d’EIGE que, per la qüestió de l’opció de compra, la normativa diu que s’ha de pagar una quantitat per a tenir dret a eixa opció de compra que, en este cas, és de l’1%. També comentava que «totes les quantitats aportades […] els 2 primers anys es consideren entregues a compte del preu i, per tant, es resten del preu total en un 100%. El tercer any es restarà un 85% i el quart any un 75%».

Per a consultes concretes i dubtes el representant d’EIGE va recomanar que la gent es posara en contacte amb l’entitat a través del correu electrònic: ventas_eige@gva.es

Demà dijous està previst que l’alcalde de Pego, Enrique Moll, viatge a València a signar, a les 11 del matí, junt amb la consellera d’Habitatge, Maria José Salvador, el conveni de col·laboració amb EIGE.

 

2383 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!