Finançament públic per a l’ampliació de la depuradora de L’Atzúvia


Gelibre, l’associació per a la protecció mediambiental de L’Atzúvia, ha denunciat que la depuradora d’aigües residuals es pague amb diners públics.
La depuradora de L’Atzúvia és manifestament insuficient per al tractament de les aigües residuals del PAI previst, amb l’aprovació provisional per l’Ajuntament del municipi, al sector 7 de la Moleta que preveu la construcció de 439 nous habitatges, així ho ha denunciat Gelibre en les al•legacions fetes durant el període d’exposició pública.

La resposta a aquesta denuncia per part de l´Ajuntament de L’Atzúvia ha arribat en forma de projecte d’ampliació d’una estació de depuració d’aigües residuals que va ser dissenyada i construïda fa poc temps per a servir una població concreta que abraçava el nombre actual d’habitants de la localitat i que serà pagada per diners públics. Segons l´Associació per a la protecció mediambiental de L’Atzúvia, Gelibre, això és una prova claríssima del model de planificació urbanística del Partit Popular, del Consell Valencià i de l’Ajuntament de L’Atzúvia.

La denúncia de Gelibre s’amplia a la depuradora en construcció del poble de Forna, amb un cabal de 60m³/dia. L´ADER de L’Atzúvia que ara s’ampliarà es va construir per depurar 300m³/dia, per tant no pot assumir el sanejament d’aigües dels dos PAI de Monverd. Segons Gelibre la planificació urbana i el ritme de construccions a més del dissenyen, el marquen, almenys al municipi de L’Atzúvia, els propis promotors, que mentre tenen en tràmit 3 PAI, la Generalitat es compromet a fer una inversió que eviten fer ells.

GELIBRE demana ara que l’Administració local i autonòmica reconega explícitament la manca d’infrastructures, la desestimació dels 3 PAI’s presentats i l’inici d’una raonable planificació urbanística que contemple les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes de L’Atzúvia, que respecte l’entorn natural, que minimitze l’impacte ambiental, que garantitze un aqüífer excedentari, el de Mustalla, perquè puga seguir abastint d’aigua el riu de Bullent, el recurs hídric més important per al manteniment del parc natural de la Marjal Pego-Oliva.

493 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!