Elvira Cambrils, Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novela·la amb “Aire”

Altea es va convertir dissabte passat en la capital de les lletres valencianes contemporànies amb la celebració de la Gala de lliurament dels Premis de Literatura i Investigació 2021 que es va celebrar a l’auditori de la plaça de l’Aigua. Ha estat per causa de la pandèmia que l’esdeveniment no s’ha celebrat la vespra del Diumenge de Rams al mirador del Palau Altea com és habitual des de 2017. La situació sanitària ha obligat a que aquesta cinquena edició dels Premis Altea haja tingut lloc a l’aire lliure amb les mesures de seguretat i sanitàries escaients.

En la gala es va retre homenatge al pintor alteà Batiste San Rok (1937-2016) i al llarg de la mateixa es va anar donant a conéixer els guanyadors de les tres modalitats dels Premis Altea, com són el Premi Francesc Martínez i Martínez d’Assaig i Investigació; el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, i el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novela·la i Prosa Creativa. A tots tres s’havia presentat un total de 161 obres.

L’escriptora pegolina, i catedràtica de Filosofia, Elvira Cambrils, ha estat la guanyadora del “Carmelina Sánchez-Cutillas” amb la novel·la Aire. El bibliotecari sabadellenc Jordi Bosch Canalias va obtenir el “Francesc Martínez i Martínez” amb la seua obra El poema Coral romput: Estellés i Ovidi, el text i la paraula; i l’autor teatral i guionista Ignasi Garcia i Barba, de Barcelona, aconseguí amb El bosc dels ombres el Premi de Literatura Infantil i Juvenil.

Elvira Cambrils s’ha mostrat “molt afortunada i agraïda per rebre el premi en el centenari del naixement de Carmelina Sánchez-Cutillas, qui va ser destacada com a ‘Escriptora de l’Any’». Escoltem les seues declaracions.

Cambrils ha compartit amb Ràdio Pego no només els sentiments en aconseguir aquest guardó, sinò que també ens ha detallat cóm és Aire, una novel·la, segons afirma l’autora, de les que “volen ser escrites”.


Elvira Cambrils ha estat guardonada anteriorment amb el Premi Blai Bellver, en l’any 2006 per Mira’m Amor, el Premi Felipe Ramis al 2011, amb Foc a la llar; i el Premi Soler i Estruch al 2015, amb Vestida de lluna.

1636 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!