Dos nous pollets d’Àguila Pescadora a la Marjal

Són dos mascles, batejats amb els noms de Racons i Vedat, que aquest matí han arribat des de les illes Balears, -una ve de Menorca i l’altra de Cabrera- i han estat acomodades dins la seua gàbia a la Muntanyeta Verda de la Marjal Pego-Oliva.

L’arribada d’aquests nous pollets s’emmarca dins del projecte de reintroducció de l’Àguila Pescadora en el qual participen els Ajuntaments de Pego, Oliva, Dénia i Xàbia, junt amb la Conselleria de Medi Ambient, la Fundació Migres i la direcció del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, en col·laboració amb els governs autonòmics de les Balears i Andalusia.

Aquest matí s’han donat cita a la Muntanyeta Verda coordinadors del projecte i representants de totes les organitzacions i institucions que hi participen. Per l’Ajuntament de Pego han assistit l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà i el regidor de Turisme, Ricardo Sendra. Per part de l’Ajuntament d’Oliva hi ha estat la regidora de Medi Ambient, Mª Josep Llorens.

Aquest és el tercer intent de reintroducció de les Àguiles Pescadores al parc natural de la Marjal Pego-Oliva. Els primers pollets, Luigi, Quillo, Marina i Lulú, hi arribaren el 13 de juny de 2019. El 8 de juny de 2020 es va rebre a Bruc, Odiel i Bullent. La fase d’adaptació de tots els pollets a la Marjal ha estat un èxit, però, cap ha sobreviscut a la migració. Totes les esperances estan dipositades ara en Racons i Vedat, com diu Enrique Moll.


Aquestes àguiles passen una primera fase d’aclimatació al niu que se’ls ha habilitat a la Muntanyeta Verda, en la qual no hi ha cap contacte amb els éssers humans. Una etapa decisiva perquè les aus acaben considerant la marjal com sa casa, segons indica Itziar Colodro capatàs del projecte de reintroducció de l’Àguila Pescadora.


Però, la tasca de l’equip encarregat de la cura de les àguiles, en el qual hi ha un bon nombre de persones voluntàries, no s’acaba ací. Escoltem a Joseba Rodríguez, director del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

 

Des que s’inicià el projecte, s’ha anat millorant les condicions de seguretat per a les aus a la Marjal, especialment les línies elèctriques, el principal perill per a la supervivència no només de l’Àguila Pescadora, sinó de totes les espècies d’ocells en el món.

 

1315 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!