Les fotografies de Salvador Ferrer rememoren el paisatge, festes i costums dels anys 70

Ahir es va inaugurar a la Casa de Cultura l’exposició anomenada «Una vista de Pego en els anys 70». La mostra està formada per 33 fotografies que realitzà Salvador Ferrer en la dècada dels 70 i han estat seleccionades per ell mateix i per l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela.

Amb aquest acte es reprenia l’activitat a la Casa de Cultura i es presentava al públic la remodelació del saló d’actes que ha estat modernitzat estètica i tecnològicament. Hi assistiren l’autor de les fotografies, familiars, amics i persones interessades. La inauguració va anar de la mà de la regidora de Cultura, Laura Castellà, Joan Miquel Almela, i el fotògraf, Salvador Ferrer.

La regidora estava especialment satisfeta per haver pogut salvar tots els entrebancs i inaugurar finalment aquesta mostra en uns temps tan complicats.Per part seua, Joan Miquel Almela es va congratular de poder tornar a celebrar actes amb la relaxació de les mesures preventives sanitàries. L’arxiver explicà cóm va començar el projecte de fer aquesta exposició amb interés històric.De tots els negatius aportats per Salvador Ferrer, l’arxiu va digitalitzar unes 250 fotografies. I d’elles l’autor i l’arxiver van seleccionar 33, que han estat retocades per Àngel Sendra Piera. Són totes en blanc i negre, excepte 4. 

Les imatges permeten un apropament a l’arquitectura, el paisatge, les festes i els costums a Pego en aquella època. En elles apareixen retratats veïns i veïnes, espais que han canviat o desaparegut i altres que perduren.


Salvador Ferrer recordà ahir els temps en els que va fer aquestes fotografies, en els quals formava part de l’associació de fotògrafs de Pego.


I també recordà qui eren els membres d’aquella associació i les activitats que feien.


Laura Castellà va animar els fotògrafs com Salvador Ferrer a que s’organitzen i realitzen activitats per tal d’apropar el món de la fotografia a la joventut del poble, especialment per a explicar-los cóm es feia fotografia abans de l’era digital, temps en què -com assenyalà ahir l’autor de les imatges- els fotògrafs havien d’esperar a revelar les imatges per a saber el resultat de les seues captures.


«Una vista de Pego en els anys 70» estarà durant tot l’estiu, al saló d’actes de la Casa de Cultura, que es pot visitar de dilluns a divendres de matí i vesprada i els dissabtes de matí.

1043 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!