Dimarts i dijous l’Ajuntament de Pego oferirà un servei gratuït d’orientació jurídica per a les persones afectades per les clàusules sòl hipotecàries

Es tracta d’una primera consulta gratuïta que està pensada per a guiar a aquelles persones que saben o que sospiten que han signat una hipoteca que conté algun tipus de clàusula sòl declarada il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, així com assessorar-les en com omplir un formulari-tipus per presentar-lo davant de l’entitat financera corresponent per iniciar el procés legal. Este servei gratuït d’orientació jurídica, que complementa a l’oferit per la Generalitat Valenciana, es prestarà a l’Ajuntament de Pego els dimarts i els dijous de 10 a 13 hores. Les consultes s’han de realitzar amb cita prèvia. Esta es pot sol·licitar telefonant al 96 557 00 11 o bé en la planta baixa del consistori.

L’Ajuntament de Pego, com altres consistoris, el Col·legi d’Advocats i la pròpia Generalitat Valenciana, va a oferir un servei gratuït d’orientació jurídica per a les persones afectades per les clàusules sòl hipotecàries i també per les despeses hipotecàries. El servei es donarà dimarts i dijous de 10 a 13 hores. Per a accedir-hi només cal demanar cita prèvia telefonant al 96 557 00 11 o acudint al consistori i sol·licitant-la al departament d’Informació situat a la planta baixa de l’Ajuntament.

L’advocat Salvador Tarrasó, qui s’encarregarà de l’assessorament que oferix l’Ajuntament de Pego, explicava a Ràdio Pego, que normalment és bastant fàcil detectar si la hipoteca que una persona ha signat té clàusula sòl, ja que «els interessos no baixaran mai, per exemple, del 2 ó 3% i també solen tenir una clàusula màxima». De vegades, però, «s’ha d’anar als rebuts per a detectar-la» i comprovar que, «per exemple, l’any passat quan l’euríbor estava en negatiu, s’estaven pagant un 3% d’interessos, si és així, queda clar que hi ha una clàusula sòl», comentava.

Explicava Tarrasó que, després de l’aprovació del Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl, «les entitats bancàries van a col·laborar en general, excepte alguna que ja ha manifestat que en el seu moment van informar degudament a la gent».

L’únic requisit que s’ha de complir per a poder accedir a este servei gratuït d’orientació jurídica és estar empadronat o empadronada a Pego i sol·licitar la cita prèvia. El dia de consulta hauran de portar l’escriptura i els últims rebuts de la hipoteca.

Assenyalava Tarrasó que «l’assessorament no només està orientat a les clàusules sòl hipotecàries, sinó que també contempla la revisió de les despeses derivades de la formalització de l’escriptura o de la cancel·lació de la mateixa, com són les despeses de notaria, de registre de la propietat, taxacions, entre d’altres» després de la sentència del Tribunal Suprem de 23 de desembre de 2015.

Explicava l’advocat de l’Ajuntament de Pego que la reclamació s’ha de sol·licitar al banc, qui ha de facilitar el número de préstec i també un full com que has iniciat el procés que contempla el Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener. A partir d’eixe moment, l’entitat bancària disposa de tres mesos per a contestar.

Podreu escoltar tot el que va explicar a Ràdio Pego l’advocat Salvador Tarrasó sobre les clàusules sòl i les despeses derivades de la formalització de l’escriptura o de la cancel·lació de la mateixa, demà dimarts al programa d’economia que s’emet després de l’Informatiu, a ‘Duros a 4 pessetes’.

2115 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!