Marina Salud es compromet a estudiar cas per cas l’atenció a pacients que necessiten la Unitat d’Hospitalització Domiciliària

És el que els responsables mèdics dels departaments d’Atenció Primària, de Pal·liatius i d’àrea, van traslladar al president de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, L’Atzúbia i les Valls i als alcaldes de la Vall de Gallinera i l’Atzúbia en la reunió que van mantindre dimecres passat. Pel que fa a les cures pal·liatives van confirmar que ja s’està formant al personal d’atenció primària. El problema de fons per als responsables dels pobles de l’interior és que no es dóna una solució definitiva a la falta de cobertura sanitària a les zones rurals.

Dimecres, 8 de febrer, el president de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls, Enrique Moll, l’alcalde de l’Atzúbia, Josep Vidal i l’alcalde de la Vall de Gallinera, Toni Pardo, es van reunir amb responsables mèdics de Marina Salud com el director assistencial, Juan Cardona, la directora d’Atenció Primària, Ana Morote o la metgessa de la Vall de Gallinera, Àngela Garcia. En esta reunió es va traslladar a Marina Salud la mateixa informació que ja s’havia traslladat al comissionat de la Conselleria de Sanitat Universal amb Marina Salud, els problemes assistencials que pateixin els i les habitants de l’Atzúbia, Vall de Gallinera, Vall d’Alcalà i Vall d’Ebo.

Pel que fa a la unitat de cures pal·liatives, els responsables de l’àrea mèdica de Marina Salud els van explicar que des de ja fa un temps els professionals d’atenció primària estan formant-se per a poder atendre els i les pacients que necessiten cures pal·liatives i, per tant, eixe problema es resoldrà en un breu període de temps.

Sobre la Unitat d’Hospitalització Domiciliària, des de Marina Salud es van comprometre a corregir l’apartat informatiu sobre la UHD, és a dir que, a partir d’ara els i les pacients i els seus familiars seran informats sobre què els passa si decidixen anar-se’n a casa i tenen alguna complicació, el que es traduïx en què no podrien ser atesos per una UHD perquè estan a més de 30 quilòmetres de l’Hospital de Dénia. Complementàriament a esta mesura informativa, els responsables de Marina Salud, també es comprometien a estudiar cas per cas per a evitar el buit assistencial en què es troben els i les habitants de les zones rurals de l’interior de la Marina Alta.

Els alcaldes de l’Atzúbia, Vall de Gallinera i Pego van trobar a faltar, en eixa reunió, algun càrrec administratiu de Marina Salud perquè, no posen en dubte la professionalitat del personal de la concessionària, però creuen que hagués estat convenient que també assistira algun o alguna responsable del departament administratiu de l’empresa per constatar la viabilitat de les solucions aportades i per a demostrar el seu interès per resoldre els problemes de cobertura sanitària que es produïxen a les zones rurals de la comarca.

D’altra banda, també constaten que, tot i que es puguen estudiar els casos que necessiten hospitalització domiciliària, un a un, el cert és que persistix el problema de fons denunciat pels pobles que conformen la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls i que no és altre que la falta de cobertura sanitària total a les zones rurals. Una qüestió sobre la qual, consideren, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’hauria de pronunciar.


1848 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!