A partir de dilluns que ve les bandes sonores es composaran a Pego

I és que comença la III Edició del MucipeG, el curs de composició de Bandes Sonores que durant cinc dies es desenvoluparà al municipi i al que s’han apuntat alumnes de distintes parts del territori espanyol. El MucipeG torna a Pego en les seues dates habituals, la segona setmana de juliol per a oferir als professionals i aprenents de música una especialització en composició de bandes sonores. I és que fa tres anys aquest Curs de Composició de Bandes Sonores va nàixer, en paraules del director i coordinador del mateix, Carlos Pellicer Andrés, per a “fer arribar a aquells que ho desitgen, algunes d’aquestes especialitats pròpies de la composició per als mitjans audiovisuals; però al mateix temps unir de la mà, la tradició bandística i l’amistat del poble de Pego, a l’interès per la música dels propis alumnes i professors”.

Ja en aquells inicis el President de l’Agrupació Musical de Pego, Llorenç Seguí, ressaltava la importància d’aquest curs per a l’entitat i per al poble de Pego en general, perquè “és un curs a nivell nacional”, demostrant així “que des d’un col•lectiu de persones –com és l’Agrupació Musical de Pego- es poden fer coses prou importants”.

Així, en aquest 2009 des del 13 al 17 de juliol s’arribaran a Pego alumnes d’Osca, Alacant, Múrcia, Barcelona, Madrid, Albacete o les Illes Balears per a assistir a les classes de Composició de Bandes Sonores que impartiran Luís Ivars, Lucio Godoy i Roque Baños.

Amb la seua tercera edició el MucipeG va consolidant-se com un dels referents a nivell nacional, tant per la projecció del mateix com pel reconegut prestigi del professorat que en cada any imparteix les classes magistrals. En aquesta ocasió compta amb tres grans compositors reconeguts dins del món de la música per a la imatge nacionalment i internacional. Sense anar més lluny, dos d’ells, Lucio Godoy i Roque Baños, van ser finalista i guanyador, respectivament, en la darrera edició del Premis Goya a la millor Banda Sonora pel seu treball en els llargmetratges, ‘Los Girasoles Ciegos’ i ‘Los crímenes de Oxford’, respectivament. El tercer professor és Luís Ivars, president honorífic de Musimagen (Associació de Compositors per a l’audiovisual).

Lucio Godoy és un reconegut compositor i productor musical d’origen argentí que ha estat guanyador i nominat diverses vegades al Premis Goya per treballs com ‘Los Lunes al Sol’, ‘La educació de las hadas’ o ‘Los Girasoles ciegos’, entre d’altres. Ell serà el professor titular d’aquesta III edició del MusipeG.

Roque Baños, flamant guanyador del seu segon Premi Goya a la Millor Banda Sonora en 2009 pel seu treball a ‘Los Crímenes de Oxford’ d’Àlex de la Iglesia ha realizat l’autoria també de les bandes sonores de ‘Las Trece Rosas’, ‘Alatriste’ o ‘La Caja Kovak’. Serà l’encarregat d’impartir la classe del dijous, dia 16 de juliol, pel matí. Eixe mateix dia per la vesprada el professor titular, Lucio Godoy, introduirà les conclusions finals del MucipeG 2009.

Per últim, Luís Ivars a més de ser el President Honorífic de Musimagen, és compositor de multitud de treballs com per exemple ‘La Dama Boba’ o ‘Tiempos de Azúcar’. En la III edició de MucipeG realitzarà una interessantíssima conferència relacionada amb el món de la música dins el món de l’art que serà l’encarregada de clausurar el III Curs de Composició de Bandes Sonores que es realitza a Pego del 13 al 17 de juliol, el mateix divendres 17 de juliol pel matí. El curs finalitzarà amb una taula rodona amb els professors del curs en la que l’alumnat podrà preguntar i debatre tot allò que desitge amb ells.

El curs de Composició de Bandes Sonores està dirigit a professorat i alumnat de música en general, músics professionals o amateurs, alumnat de composició, compositors, professionals, estudiants o amateurs de la imatge i, en general, a totes les persones amb un mínim de formació musical i molt d’interès per la música audiovisual. L’aforament de matrícula és per 12 alumnes actius i 25 oïents.

Es pot trobar més informació de la III edició del MucipeG a www.musipeg.com. També es podran veure treballs d’alumnes d’edicions anteriors, una galeria de fotos o preus, entre d’altres coses.

Així durant aquest dies a Pego es podrien composar bandes sonores que en un futur podrien sonar… molt.
824 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!