Via de pas oberta per la variant d´Ondara i El Verger

Ahir, es va inaugurar la nova ronda que permetrà als, aproximadament, 16.000 vehicles diaris que passen per El Verger i Ondara circular amb major fluidesa. Amb aquest fet, a més, la ciutadania dels dos municipis veu complida una reivindicació amb 20 anys a l´esquena. Els més de 8 quilòmetres de variant han costat 30 milions d’euros i s’ha executat en dos anys i mig.
Dos anys i mig hem hagut d´esperar els veïns i veïnes de la Marina Alta per a poder veure completada la variant de la N-332 al seu pas per El Verger i Ondara. Una obra executada per a alleugerir el trànsit al si de la comarca. A partir d´ara, el pegolins i pegolines que es desplacen als dos municipis afectats o a la capital comarcal, ho faran amb una reducció de temps considerable, segons les expectatives.

Per a inaugurar tan notable esdeveniment es desplaçaren per la nova calçada, com per a comprovar el ferm, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Antoni Bernabé, i la subdelegada a Alacant, Etelvina Andreu, junt als alcaldes d’Ondara i El Verger, Ximo Ferrando i Manolo Martínez, respectivament.

El nou tram de la carretera, de més de 8 quilòmetres de longitud, alleujarà a Ondara i El Verger del pas diari de 15.900 vehicles, d’entre els que l’11,7% són pesats. La variant compta amb dos carrils per sentit, de 3,5 metres cada un i una vorera d’emergència exterior de 2,5 metres. A més, el Ministeri de Foment ha col•locat 3.500 metres de pantalles acústiques per a evitar l’impacte ambiental en zones habitades.

El cost total de les obres ascendeix a 30 milions d’euros i la variant s’ha executat en dos anys i mig. No obstant, el ministeri va anunciar ahir la seua intenció de continuar executant obres semblants al País Valencià per a «crear una autovia sense peatge», segons el delegat del Govern, que transcorreria des de València fins a Benissa. De fet, a La Safor s’ha realitzat ja un estudi informatiu per a executar la variant d’Oliva i Bellreguard i s’està treballant amb els dissenys. Per altra banda, a Benissa ja s’ha conclòs el projecte i les obres començaran l’any que ve, segons el director de demarcació de carreteres del ministeri.

Així les coses, després de dècades de reclamacions, Ondara i El Verger compten des d’ahir amb la variant de la N-332 i les seues travessies interiors es convertiran en avingudes integrades dins dels nuclis urbans. Per este motiu, ahir els alcaldes van voler agrair a les corporacions anteriors i als veïns la pressió exercida en les administracions, tant a nivell local com nacional, perquè esta obra s’executara. Els alcaldes de les dos poblacions van coincidir a assenyalar que la variant «oferirà més qualitat de vida als veïns», que han suportat «trànsit diari, sorolls, contaminació i fins i tot accidents que han costat vides».

No obstant, per a haver passat quasi mil dies d’obres en la zona, els treballadors del Ministeri de Foment han demostrat poca destresa amb la seua orientació per la comarca. Un asfalt suau i adherent, unes línies de senyalització en horitzontal immaculades, uns indicadors del punt quilomètric acabats de pintar, però a l’alt, uns panells informatius plens d’esborralls per a tapar un error direccional que es reitera.

Tota la senyalítica de la nova variant s’estrena amb errada. En els cartells s’indica la mateixa direcció per al Verger que per a Orba i Ondara. L’error s’ha esmenat (s’espera que només de forma provisional) amb unes esborradures negres en els senyals que van deslluir el recorregut inaugural de les autoritats.

112 Visites

Deixa un comentari