Via de pas oberta per la variant d´Ondara i El Verger

Ahir, es va inaugurar la nova ronda que permetrà als, aproximadament, 16.000 vehicles diaris que passen per El Verger i Ondara circular amb major fluidesa. Amb aquest fet, a més, la ciutadania dels dos municipis veu complida una reivindicació amb 20 anys a l´esquena. Els més de 8 quilòmetres de variant han costat 30 milions d’euros i s’ha executat en dos anys i mig.
Dos anys i mig hem hagut d´esperar els veïns i veïnes de la Marina Alta per a poder veure completada la variant de la N-332 al seu pas per El Verger i Ondara. Una obra executada per a alleugerir el trànsit al si de la comarca. A partir d´ara, el pegolins i pegolines que es desplacen als dos municipis afectats o a la capital comarcal, ho faran amb una reducció de temps considerable, segons les expectatives.

Per a inaugurar tan notable esdeveniment es desplaçaren per la nova calçada, com per a comprovar el ferm, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Antoni Bernabé, i la subdelegada a Alacant, Etelvina Andreu, junt als alcaldes d’Ondara i El Verger, Ximo Ferrando i Manolo Martínez, respectivament.

El nou tram de la carretera, de més de 8 quilòmetres de longitud, alleujarà a Ondara i El Verger del pas diari de 15.900 vehicles, d’entre els que l’11,7% són pesats. La variant compta amb dos carrils per sentit, de 3,5 metres cada un i una vorera d’emergència exterior de 2,5 metres. A més, el Ministeri de Foment ha col•locat 3.500 metres de pantalles acústiques per a evitar l’impacte ambiental en zones habitades.

El cost total de les obres ascendeix a 30 milions d’euros i la variant s’ha executat en dos anys i mig. No obstant, el ministeri va anunciar ahir la seua intenció de continuar executant obres semblants al País Valencià per a «crear una autovia sense peatge», segons el delegat del Govern, que transcorreria des de València fins a Benissa. De fet, a La Safor s’ha realitzat ja un estudi informatiu per a executar la variant d’Oliva i Bellreguard i s’està treballant amb els dissenys. Per altra banda, a Benissa ja s’ha conclòs el projecte i les obres començaran l’any que ve, segons el director de demarcació de carreteres del ministeri.

Així les coses, després de dècades de reclamacions, Ondara i El Verger compten des d’ahir amb la variant de la N-332 i les seues travessies interiors es convertiran en avingudes integrades dins dels nuclis urbans. Per este motiu, ahir els alcaldes van voler agrair a les corporacions anteriors i als veïns la pressió exercida en les administracions, tant a nivell local com nacional, perquè esta obra s’executara. Els alcaldes de les dos poblacions van coincidir a assenyalar que la variant «oferirà més qualitat de vida als veïns», que han suportat «trànsit diari, sorolls, contaminació i fins i tot accidents que han costat vides».

No obstant, per a haver passat quasi mil dies d’obres en la zona, els treballadors del Ministeri de Foment han demostrat poca destresa amb la seua orientació per la comarca. Un asfalt suau i adherent, unes línies de senyalització en horitzontal immaculades, uns indicadors del punt quilomètric acabats de pintar, però a l’alt, uns panells informatius plens d’esborralls per a tapar un error direccional que es reitera.

Tota la senyalítica de la nova variant s’estrena amb errada. En els cartells s’indica la mateixa direcció per al Verger que per a Orba i Ondara. L’error s’ha esmenat (s’espera que només de forma provisional) amb unes esborradures negres en els senyals que van deslluir el recorregut inaugural de les autoritats.

585 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!