Canaris pegolins campions autonòmics

1r i 3r premi en categoria individual i 2a posició per equips són els resultats que han obtingut els canaris de Joan Pons en el V Campionat Autonòmic d´Ocells. El proper repte per a aquests canaris, el Campionat Nacional que se celebrarà a Segòvia. Campionats hi ha per tots els gustos i colors. En aquest cas ens centrem en el V Campionat Autonòmic d´Ocells perquè la presència pegolina en ell ha estat més que destacada. Primer però focalitzarem l´atenció en els protagonistes, els canaris. El nom d´aquests ocells prové del seu origen geogràfic, les Illes Canàries. Els canaris arriben als 13 centímetres de longitud, d´ales puxegudes, cua llarga i apuntalada, bec cònic i prim i plomatge groc, verdós o blanquinós, de vegades amb taques terroses. Els canaris, però són preats, sobretot, per la bellesa del seu cant. I tot això és el que es valora en el Campionat Autonòmic d´Ocells.

En la seua cinquena edició, aquest campionat s´ha consolidat aconseguint una participació històrica, ja que s´ha passat de 1000 participants a 6000. 6000 ocells, majoritàriament canaris que han estat curosament observats pels més experts en la matèria. Des del color fins a les postures, tenint, els pardals salvatges una categoria pròpia per a concursar.

Joan Pons ha concursat en dos races, ós japonès i raça espanyola. Ambdós espècies li han donat una posició envejable dins d´aquest V Campionat, ja que ha aconseguit el 1r i 3r premi en la competició individual de postures. El que es valora en aquesta categoria és el físic dels canaris. En totes dues races es puntua que siguen molt menuts i fins, a l´ós japonès, a més se li afegeix la dificultat d´aconseguir la postura de mitja lluna al posar-se al pal. En la categoria per equips, on concursen 4 canaris contra 4 altres més, el conjunt aportat pel pegolí va aconseguir la segona posició.

Aquests pardals, ja han guanyat altres concursos, com és el regional. Amb els anys els ocells milloren les seues postures i físic, així Joan Pons, propietari i ensinistrador dels canaris guanyadors, espera situar-se entre els tres primers classificats en el proper Campionat Nacional que se celebrarà el mes que ve a Segòvia.

Aquest pegolí porta des dels 14 anys criant pardalets, una afició d´herència familiar a la que, professionalment, s´hi dedica des de fa tres anys, arribant, com es pot comprovar, a cotes ben altes d´èxit. Pons és propietari de al voltant de 150 ocells, de les quals només 4 ó 5 seran seleccionades per a concursar. La tria la realitza a partir d´observar les talles. Els més menuts seran individualitzats per al seu ensinistrament.

776 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!