Blat picat per a Pols i Vent

El restaurant que gestiona Ximo a Forna, el Nautilus, va rebre el divendres passat la darrera dinà de l’associació gastronòmica Pols i Vent. En aquesta ocasió el plat tradicional que degustaren va estar Blat Picat, també conegut com a Vinyons, una recepta típica de La Vall.
Parlem ara de gastronomia del terreny perquè el divendres passat, com tots els primers divendres de mes, l’Associació Gastronòmica Pols i Vent se´n va anar de dinar. En esta ocasió a Forna, al restaurant de Ximo, Nautilus, on van degustar diversos i variats entrants. Com a plat principal els presents van degustar Blat Picat, també conegut com a Vinyons. Aquesta és una recepta típica de La Vall de Gallinera en els dies de més fred.

L’Associació Pols i Vent va nàixer él mes de febrer de l´any en curs a l’abric del programa de Ràdio Pego del mateix nom que tracta esports tradicionals com la pilota valenciana, el tir i arrossegament, la colombicultura i el rem. Des de aleshores es va propossar recuperar i donar a conèixer els menjars típics del terreny, uns plats exquisits i rics que van perdent-se pel ritme trepidant d’avui en dia. La cuina tradicional està basada en els aliments que hi havia aleshores, i està feta amb molt de temps i molta estima.

El proper mes els membres de l’Associació Gastronòmica visitaran un restaurant també de la Vall, en aquest cas a Benirrama. Fins ara el col•lectiu ja ha tastat el ben fer dels cuiners de Les Aigües de Terele, El Poligono, La Moleta, l’Hotel Elvea, el Rafel, el colom i el Nautilus.

514 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!