Ni l’1% de les inversions 2007 per a la comarca

Les partides sumen 6,6 milions d’euros a la Marina Alta enfront dels 806 que es destinen a tota la província. El tren Gandia-Dénia segueix sense estar pressupostat per a l’any que ve. Pego no hi apareix, al menys en les notes que ha remés al mitjans la Generalitat.
Els pressupostos de la Generalitat Valenciana destinen més de 806.788 milions euros a la província d’Alacant per a l’any 2007, «el que suposa un important volum d’inversions per a desenvolupar projectes clau que contribuiran a consolidar l’economia alacantina i que beneficiaran tots els ciutadans», segons un comunicat fet públic per l’administració autonòmica. No obstant, només 6, 6 milions d’eixos 806 van destinats a la comarca de la Marina Alta, la qual cosa suposa un 0,87% del pressupost total.

Entre les partides estimades pel Consell, un any més, no apareix el tren Gandia-Dénia. En els pressupostos generals de l’Estat hi ha una línia oberta de tan sols 100.000 euros per a estudis previs, que es manté any rere any. Aquesta situació evidencia la falta de consens entre ambdós administracions per a escometre el projecte del tren de via ampla malgrat que les demandes veïnals exigeixen, des de fa més d’una dècada, aquest enllaç entre La Safor i la Marina Alta.

En els pressupostos de la Generalitat per al 2007, Teulada i Calp es porten el gat a l’aigua. La renovació de les conduccions que transvasaran aigua de la Vall de Laguar i Benigembla a Calp i Benissa costaran en 2007 1.250.000 euros i l’ampliació del centre de salut de Calp, 1.160.000 euros. En quant a Teulada es refereix, la Generalitat ha pressupostat 1.475.000 euros per a millorar la intersecció d’accés a Moraira des de la CV-746. L’altra gran obra és l’Auditori de Teulada, de la que el passat estiu ja es va posar la primera pedra. Este projecte té una partida per a l’any que ve de 200.000 euros.

Després, un altre dels municipis més beneficiats a la comarca és Benitatxell amb més d’1,1 milió d’euros destinats a distintes obres: un dipòsit d’aigua potable, l’adequació de zones verdes i places d’aparcament en la carretera de Xàbia, una plaça de jocs i aparcaments i el reforç del ferm dels vials.

La resta de partides es reparteixen entre altres localitats de la comarca com Dénia, on la Generalitat preveu l’ordenació de la façana marítima en el tram de la platja de Les Deveses fins a la Marineta per 160.000 euros. També es preveu l’evacuació de pluvials del nucli urbà de Pedreguer, amb una partida pressupostària de 227.570 euros. Es contemplen els centres de salut de Xaló i Pedreguer així com el col•lector general del I Muntanyar de Xàbia per a dotar de clavegueram a les vivendes de primera línia de mar que no comptem amb aquest servei. Esta partida supera els 180.000 euros. Finalment, el Consell construirà un dipòsit d’aigua potable a Campell, a la Vall de Laguar.

Així les coses i repassat el llistat de pobles i pressupostos per a l´any que ve, Pego es queda fora i d´eixa dotació de 6,6 milions destinada a la comarca i no és menjarà ni un tros del pastís i si li toca alguna peça serà ben menuda.401 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!