La jutgessa Alabau expedientada pel Poder Judicial

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar ahir, per tres vots contra dos, obrir expedient disciplinari a Laura Alabau, la jutgessa de Dénia que va criticar en un escrit al Govern i a la Fiscalia en relació amb les bodes entre parelles homosexuals.
Després d´un temps sense eixir en les primeres planes, la polèmica Laura Alabau, torna a ser notícia. Aquesta vegada el protagonisme arriba perquè la Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar ahir, per tres vots contra dos, obrir expedient disciplinari a la jutgessa de Dénia que va criticar, en un escrit, al Govern i a la Fiscalia en relació amb les bodes entre parelles homosexuals.

El Consell General del Poder Judicial va informar de l’expedient a Alabau, magistrada del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Dénia i responsable del Registre Civil en aquest municipi, qui va qüestionar la constitucionalitat dels matrimonis homosexuals, es va negar a celebrar aquestes bodes i va rebutjar la sol•licitud de diverses parelles d’homosexuals estrangers per a contraure matrimoni al•legant que en el seu país d’origen no està reconegut.

La decisió de la Comissió Disciplinària del CGPJ, que segueix les recomanacions del servei d’inspecció, es fonamenta en la possible comissió d’una falta greu de l’article 418.3 i una altra lleu del 419.2, ambdós de la Llei Orgànica del Poder Judicial.

El primer dels articles estableix que és falta greu «dirigir als poders, autoritats o funcionaris públics o corporacions oficials felicitacions o censures pels seus actes, invocant la condició de jutge, o servint-se d’aquesta condició». Per la seua banda, l’article 419.2 refereix que és falta lleu la desconsideració amb els membres del Ministeri Fiscal.

En l’escrit que la jutge va dirigir al fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i que van reproduir alguns mitjans, Alabau es queixava d’haver patit «una persecució per part de l’aparell propagandístic del Govern» i atribuïa a la Direcció General de Registres la realització, en relació als matrimonis homosexuals, de «una interpretació il•legal només moguda per interessos polítics i propagandístics». A més, en aquest document indicava que el tinent fiscal d’Alacant, Juan Carlos López Coig, s’havia convertit «vergonyosament en un apèndix del Govern».

El Servei d’Inspecció va elaborar un informe en què proposava obrir a la jutgessa expedient per una falta greu, aquella relativa a les crítiques al Govern, i una altra lleu per desconsideració a López Coig, però el passat 27 setembre la Comissió Disciplinària del CGPJ abans de decidir va acordar obrir diligències informatives per a esbrinar si va ser la jutge qui va acordar donar publicitat al referit escrit a través del gabinet de premsa del TSJCV.

Segons la Llei Orgànica del Poder Judicial, les faltes lleus només podran sancionar-se amb advertència o multa de fins a 300 euros o amb ambdós, mentres que a les greus pot correspondre una multa d’entre 300 i 3.005 euros.452 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!