Veïns de la comarca fan cues de 9 hores i passen la nit al ras en la comissaria de Dénia

Aconseguir el DNI o el passaport o renovar-se ambdós documents oficials s’ha convertit en tota una odissea a la Marina Alta. Els veïns que acudeixen a la comissaria de la Policia Nacional de Dénia, que és on està l’oficina del DNI i el passaport, han de guardar cua durant més de nou hores per a aconseguir un dels comptats torns. Els veïns de la comarca que ahir van aconseguir el torn es van donar un matinada de categoria. Els primers de la cua ni tan sols van pegar ull en tota la nit, perquè a les 12.30 de la nit ja estaven davant de la porta de la comissaria que dóna al carrer Duanes (recinte portuari). Van acudir proveïts amb cadires plegables, mantes i termos de café. L’espera anava per a llarg. A més, de forma espontània, les primeres persones de la cua van confeccionar una llista en què s’anava apuntant qui arribava.

El problema de col•lapse en esta oficina del DNI i del passaport s’ha agreujat esta setmana perquè va estar tancada el dimarts i el dimecres per les festes de la Santíssima Sang de Dénia. També per les festes la quota de torns s’ha reduït. Ahir, a les 9 del matí, els agents només van repartir 15 torns per al passaport i 25 per al DNI.

La llista que van fer els propis veïns estava més que completa a les 6.30 del matí. A partir d’eixa hora, els que acudien a guardar cua s’emportaven el desengany de saber que havien fet la matinada debades. «M’havien dit que vinguera de bon matí i he vingut a les set, però ja no hi ha possibilitat d’aconseguir un torn» , va comentar, fastiguejat, un veí.

Els que ja portaven hores i hores fent cua els comentaven a estes persones que van arribar més tard que s’anaven a quedar sense torn; els deien també que ells havien acudit inclòs a mitjanit per a assegurar-se que esta vegada sí que aconseguirien el DNI o el passaport. De fet, alguns dels afectats ja havien acudit abans, inclòs dos o tres vegades, a tramitar estos documents oficials, però llavors es van trobar amb una cua considerable i la segura perspectiva que els funcionaris de la comissaria no els atendrien.

Les cues i el fet de passar la nit a la intempèrie no són les úniques molèsties. Diversos veïns, durant la nit, van entrar en la comissària i van preguntar per la neteja. Els agents els van indicar que en estes dependències policials no hi ha bany públic. L’única solució era acudir al servei de la companyia Baleària. A més, els afectats ni tan sols podien estar en el jardí posterior de la comissaria, on hi ha unes cadires de plàstic. Els policies els indicaven que la cua havien de realitzar-la al carrer.

El col•lapse de l’oficina del DNI i el passaport es veu ara agreujat perquè nombroses persones necessiten renovar-se estos documents perquè en les seues vacances viatjaran a altres països. Les cues davant d’esta porta del carrer Duanes de la comissaria se sumen a les ja habituals que fan els immigrants davant de l’altra entrada a l’edific. Els immigrants acudeixen a tramitar el NIE (Número d’Identificació d’Estrangers).

Els agents, quan a les 9 del matí reparteixen els números per al DNI o el passaport, demanen per endavant disculpes i informen de la falta de mitjans en la comissaria de Dénia. Molts dels afectats no es conformen de queixar-se durant la llarga espera. Opten per presentar en la mateixa comissària una reclamació que es remet a la subdelegació del Govern d’Alacant.
241 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!