PSOE i PP es repartixen el govern de Senija i marginen al Bloc, el partit més votat

Tot va començar el 16 de juny. L’únic edil del PSOE, que va obtindre 50 vots en les últimes eleccions municipals de Senija, era investit alcalde amb el suport dels tres regidors del PP davant de la sorpresa de tots. El Bloc, el partit més votat amb 170 vots, quedava relegat de l’alcaldia a pesar que comptava que el seu cap de llista, Toni Tent, es convertira en primer edil. Més tard van començar les negociacions per a aconseguir algun pacte o compromís de governabilitat. I dimecres passat es va celebrar a Senija el primer ple -extraordinari- de l’actual mandat. En la sessió es van aclarir tots els dubtes sobre el futur govern de Senija. L’alcalde, davant de l’atenta mirada d’una trentena de veïns, va repartir les delegacions.

Els regidors del PP gestionaran les àrees de Medi Ambient, Festes i Esports. El primer edil serà l’encarregat d’Urbanisme i Hisenda. I el Bloc, sense cap delegació, es mantindrà en l’oposició a pesar de ser la força més votada en les eleccions del 27-M.

Cal recordar que en les negociacions que van mantindre els tres partits, el PSOE va oferir al Bloc les delegacions de Festes, Medi Ambient i Agricultura i Ramadería. No obstant, esta última regidoria ha sigut suprimida al no acceptar-la el Bloc i per tant, no ha sigut assumida ni per socialistes ni per populars. Els nacionalistes van instar els socialistes a tancar un pacte de govern PSOE-Bloc en què no s’acceptara la col•laboració del PP. No obstant, el socialista José Moragues, va apostar per un acord a tres bandes, sense excloure al PP perquè va ser el partit que el va alçar a l’alcaldia. Finalment, les negociacions entre PSOE i Bloc es van quedar en aigua de borratxes i, no obstant, l’alcalde socialista va aconseguir un acord amb el PP que en el ple del dimecres es va materialitzar amb el repartiment de delegacions.

D’altra banda, el Bloc continua exigint al primer edil, José Moragues, que «especifique amb noms i cognoms quins empadronaments s’han dut a terme suposadament de manera irregular o il•legal» . En este sentit, el socialista va acusar al Bloc d’haver dut a terme empadronaments a Senija de cara a les eleccions municipals. Un assumpte que els nacionalistes han negat de manera rotunda.
466 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!