Torna a Pego, Mort de dama, premi a la millor obra en el certamen de teatre ‘Vila d’Oliva’

La filada cristiana Algarades ha permés que, un any després de la seua estrena, l’obra de la companyia pegolina Butaca Teatre torne al mateix escenari, el del teatre municipal de Pego. Dissabte, 29 de novembre, a les 19h., es representa, amb canvis sobre la primera representació, Mort de dama.
Un any i escaig després de la seua estrena, Mort de dama, amb un premi a millor obra en el seu haver, torna a representar-se al primer escenari que la va acollir, el del teatre municipal de Pego, de la mà de la filada cristiana Algarades. Assegura el seu director, César Monzonís, que l’obra torna “amb alguns canvis respecte a l’estrena” i que esta actuació “és el principi de començar a passar pàgina i preparar una nova obra [per part de Butaca Teatre], és per això que ens agradaria que el teatre estiguera ple i més encara després de rebre el premi a millor obra”.




La representació de Butaca Teatre de Mort de dama a més de ser premiada com a millor obra en el certamen de teatre amateur d’Oliva també va ser nominada a millor escenografia, millor direcció i millor actriu, el que assenyala, segons el seu director, “com de completa és l’obra”.




Incidia Monzonís en els darrers canvis introduïts en l’obra que la fan encara més completa. Assegura que estos faran que a la gent encara li agrada més ‘Mort de dama’, els que ja l’han vista i els que la vegen per primera vegada. Apuntava el director que “el teatre de Pego disposem d’unes qüestions tècniques, d’un espai, que en altres llocs no tenim, aleshores ací l’obra guanya respecte a actuacions en pobles més menuts”, per això animava la gent a què acudira a vore-la dissabte a les 19h. Acudir a vore Mort de dama, descrivia César Monzonís, “ens ajuda a tots tenir el cap més aclarit i l’esperit més alegre”.




Mort de dama es tracta d’un clàssic de la literatura catalana escrit el 1931 pel mallorquí Llorenç Villalonga. L’obra funciona com una sàtira esplèndida de la societat burgesa mallorquina i repassa la història, la cultura i la societat de l’illa, mentre retrata amb una cruesa despietada l’Escola Mallorquina.

921 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!