La Unió reconeix els anys de dedicació a l’organització del pegolí Carles Garcia

Va ser en el transcurs del XIII Congrés celebrat el cap de setmana passat. La Unió de Llauradors va reconèixer la dedicació de set llauradors per la seua dedicació a l’organització. El pegolí Carles Garcia fa més de 20 anys que milita en La Unió. Va començar com a afiliat, va passar a ser membre de l’executiva de la Marina Alta, secretari comarcal i membre de l’executiva de La Unió País Valencià. Actualment, ja jubilat, és membre de l’executiva de la Marina Alta.
LA UNIÓ es constituir l’any 1977 com a Organització Professional Agrària amb la finalitat de defensar i promoure els interessos generals dels llauradors i ramaders professionals valencians. És l’única organització d’àmbit autonòmic, i per tant, amb presència en totes les comarques valencianes per a donar resposta a les seues necessitats concretes i oferir els serveis que necessiten els professionals del sector agrari per a desenvolupar la seua activitat empresarial. És, hui dia, l’organització agrària valenciana més important i representativa, amb uns 20.000 associats.
El cap de setmana passat va celebrar a Alboraia el seu XIII Congrés en el que es van reunir uns 205 delegats de totes les comarques del territori valencià. Estos van reelegir, com a secretari general de La Unió, Ramón Mampel. Després de les votacions, l’organització va realitzar una sèrie d’homenatges commemoratius i molt emotius a llauradors i ramaders de les comarques de Castelló, València i Alacant per a reconèixer i agrair la seua dedicació a l’organització. Entre els 7 homenatjats, el pegolí Carles Garcia.
Carles Garcia fa uns 25 anys que va començar a dedicar-se a l’agricultura professional. Ho feu a Pego, el seu poble natal. Va començar amb taronja convencional, tot i que ben aviat va passar a produir taronja ecològica comercialitzada, en els seus inicis, per Coopego.

La següent fase va ser arrancar bona part dels tarongers inicials i combinar la producció de cítrics amb hortalissa. És el moment en què intenta la venda directa d’esta producció i després ho fa a través de la cooperativa autonòmica Terra Sana. Quan esta va fer fallida, Carles Garcia va muntar, junt amb dos llauradors més, la cooperativa de treball associat HortaSana que té una parada de dijous a dissabte al Mercat Municipal de Dénia que comercialitza els seus productes. Este pas suposa diversificar molt més la producció, sobretot, de fruiters diversos, que es el que demanen els consumidors.Carles Garcia quan va escollir dedicar-se a l’agricultura professionalment també va decidir produir producte ecològics per criteris de salut i de l’ecologia. Per al pegolí els eixos de l’agricultura han de ser la proximitat, la venda directa, la diversificació de cultius i l’ecologia. El que ha practicat durant tota la seua vida professional; fins a l’any passat, quan es va jubilar.

Carles Garcia, de les primeres coses que va fer en iniciar-se a l’agricultura va ser inscriure les seues terres al Comitè d’Agricultura Ecològica (CAE) i a La Unió de Llauradors i Ramaders, era al voltant de l’any 1990. I justament pocs anys després, des de 1994 i fins el 2003 (durant 9 anys) va ser President del (CAE) del País Valencià per la candidatura de La Unió.
Dins La Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Garcia va començar com a afiliat. A partir d’ahí el llaurador pegolí ha estat membre de l’executiva de La Unió a la Marina Alta, secretari comarcal, membre de l’Executiva autonòmica i, actualment tornar a ser membre de l’executiva comarcal de La Unió.

D’altra banda, Carles Garcia dins l’herència de les terres que va rebre de son pare també va heretar el títol de cooperativista de la Cooperativa Agrícola de Pego. De fet, d’una manera o d’una altra, Garcia sempre ha estat vinculat a Coopego. Actualment és membre del Consell Rector en el càrrec de tresorer.

A Pego, Carles Garcia també és membre del Consell Agrari de l’Ajuntament de Pego en representació de La Unió.
819 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!