Un any sense RTVV

Demà, 29 de novembre, a les 12:19h., es complirà un any que els valencians i les valencianes van deixar de tenir una Ràdio Televisió Valenciana. Per commemorar la desfeta el Comitè d’Empresa ha convocat per a hui, a l’auditori de la Casa de Cultura de Burjassot, un concert amb Aspencat i Rafa Xambó. Demà una concentració, a les 11:30h., a la Plaça de Manises de València.
Demà dissabte, 29 de novembre de 2014, a les 12:19h., es complirà un any del fos a negre de Canal 9, el símbol més visible de l’apagada de l’ens RTVV ordenada pel President del Consell, Alberto Fabra. Diversos són els actes convocats pel Comitè d’empresa de RTVV per a recordar el dia en què la ciutadania valenciana es va quedar sense una televisió i una ràdio públiques.
Divendres 28 de novembre

– 18:30h Taula rodona al Centre Cultural Octubre de València (carrer Sant Ferran, 12) amb els fotoperiodistes el Flaco, Germà Caballero i Txema Rodríguez que contaran com van viure la nit del tancament de RTVV. A continuació inauguració de l’exposició de fotoperiodisme La Nit més Fosca sobre el tancament de RTVV al Centre Cultural Octubre. Organitza: l’associació noruega GNRD (Global Network for Rights and Development).

– 19:30h Concentració performace per commemorar el tancament a la Casa dels Cargols de Castelló.

– 20.00h Concentració a Madrid, a la seu de la FORTA (c/Bocángel, 26).

– 20:00h Preestrena del documental 12:19 Temps de Silenci a la facultat de Filologia de la Universitat de València produït per EmeEme produccions.

– 21:00h Commemoració de la nit del tancament 28Nit, un any de silenci, a l’auditori de la Casa de Cultura de Burjassot, organitzada per la plataforma Mildenou

Dissabte 29 de novembre

– 11:30h El Comitè d’Empresa convoca a la plaça de Manises per recordar el tancament a les 12:19h de fa un any, amb presència de sindicats, partits polítics, associacions i plataformes.

– 12.30h Concentració 1 Any de Silenci #1anysenseRTVV a la plaça de Baix (Ajuntament d’Elx) convocada per l’associació El Tempir d’Elx.

A la vesprada participarem com a Comité d’Empresa en les manifestacions convocades per Les
Marxes per la Dignitat a les tres províncies del País Valencià.

A més de tot això, el Comité d’Empresa de RTVV ha redactat un manifest per l’any de silenci de RTVV que a continuació reproduïm i al qual, com han fet des de la Unió de Periodistes del País Valencià, ens adherim:


UNA NOVA RÀDIOTELEVISIÓ PÚBLICA ÉS POSSIBLE I NECESSÀRIA

Fa just un any, el govern valencià del PP va cegar la nostra televisió i va emmudir la nostra ràdio. I en fer-ho, va renunciar a oferir als valencians un servei públic essencial

Una de les funcions que tenia encomanades RTVV era la difusió i protecció de la llengua dels valencians i de la identitat pròpia. Tancar la ràdio i la televisió pública ha sigut renunciar a una eina destinada a ser la garant dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial. I també a un element de vertebració del nostre territori, de participació democràtica i dinamitzador del sector audiovisual valencià.

Furtar-nos la ràdio i televisió pública ha sigut un atac brutal contra l’ús social del valencià perquè tots sabem que una llengua sense presència als mitjans de comunicació està condemnada a una mort lenta. Este govern ens ha convertit en l’única comunitat autònoma amb llengua pròpia que no té una televisió i una ràdio pública.

Al llarg d’este any de silenci, el poble valencià ha esdevingut invisible. De sobte hem retrocedit 25 anys en el temps. La informació de proximitat ha desaparegut i únicament hem sigut protagonistes en els informatius nacionals pels casos de corrupció. Però existim i estem vius. I per això, els valencians novament eixim al carrer per exigir uns mitjans de comunicació públics, en valencià i de qualitat. Eixa i no altra és la ràdio i televisió que reivindiquem. I eixa reivindicació només serà possible amb un nou govern valencià.

Són els mateixos que han tancat RTVV els que van pervertir els seus objectius i la convertiren en una eina de manipulació i propaganda. Són els mateixos que han tancat la ràdio i la televisió pública els que l’han duta al descrèdit social i laruïna econòmica. Són els mateixos que l’han tancada els que han buscat el benefici propi en lloc del benefici social. I també són els mateixos que ens han furtat un servei públic essencial els qui miraven cap un altre costat quan alguns robaven des de dins de RTVV els diners de tots els valencians.

Fa un any, la societat valenciana es va manifestar al carrer per demanar al Consell que no tancara RTVV. Fa just un any, el govern del Partit Popular la tancava de forma autoritària. Un any després s’ha demostrat que tots els arguments que donaren per a tancar-la eren falsos i les conseqüències han sigut nefastes per al conjunt de la societat valenciana. S’ha demostrat que el tancament de RTVV va ser un gran fracàs del govern d’Alberto Fabra. Un any després, exigim una radiotelevisió que siga l’espill on es puguen mirar els valencians i ens comprometem a treballar per aconseguir que siga una realitat el més prompte possible. Volem que eixa nova televisió siga també l’espill on es reflectisca una societat més justa i solidària, on no tinguen cabuda els corruptes i els sectaris. Per això hem eixit al carrer. Per a dir NO a la mordassa. Per a dir prou. Per a exigir el nostre dret a uns mitjans de comunicació propis, com a part del nostre autogovern com a valencians
.

790 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!