Pego tindrà una unitat menys d’infantil el curs 2015/2016

Serà la tercera que desapareixerà del Ceip Ambra en els darrers cinc cursos. La baixa natalitat al municipi i l’augment de ràtio han provocat este degoteig d’eliminació d’unitats d’infantil a Pego.
Parlem ara d’educació, després de l’última nota de premsa publicada per la Conselleria en la que apunta que, per al “pròxim curs escolar 2015-2016 hi haurà 199 unitats educatives més en els centres públics d’infantil, primària i Educació Especial de la Comunitat Valenciana, respecte al curs 2014-2015, segons apareix a l’esborrany d’ordenació escolar proposat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport”.

Segons el document, el pròxim curs els col•legis públics disposaran de 350 noves unitats i se suprimiran altres 151 unitats, amb la qual cosa el balanç final és l’oferta de 199 unitats més respecte al curs actual. En els col•legis (infantil i primària) hi haurà 270 noves unitats i se’n suprimiran altres 149, per la qual cosa els Centres d’Educació d’Infantil i Primària incrementaran en 121 les seues unitats.

Així, tot i que es crearan noves unitats, el cert és que Pego tindrà una unitat menys d’infantil. En este cas, el col•legi públic Ambra torna a ser l’elegit. Amb esta nova assignació d’eliminació d’una unitat d’infantil per al curs que ve, suma la tercera pèrdua.

La primera unitat que es va eliminar es de fa cinc cursos enrere, la que actualment està cursant segon de primària. La segona unitat d’infantil es va eliminar el curs passat (2013/2014) i la propera serà que s’elimine serà el curs que ve. Així, de sis unitats d’infantil, el Ceip Ambra passarà en 2015/2016, a tenir-ne tres. En un principi, totes estes unitats seran en valencià, si no hi ha demanda en castellà, com actualment passa.

Les causes d’estes successives eliminacions d’unitats d’infantil: la baixa natalitat al municipi i l’augment de la ràtio que va instaurar el Consell en 2011.

Per províncies, de les 199 noves unitats, 35 corresponen a la província d’Alacant, 44 a la de Castelló i 120 a la de València. En concret, a Alacant s’oferiran 27 unitats més de primària, i 15 d’Educació Especial, i se’n suprimiran 7 d’Educació Infantil.

L’Esborrany d’ordenació escolar és el document elaborat per l’Administració autonòmica que té com a fi d’adaptar l’oferta d’unitats educatives a les necessitats de cada col•legi i de cada municipi, que serà publicat perquè els consells escolars municipals de la Comunitat Valenciana puguen estudiar-lo i presentar les al•legacions que consideren.

D’esta manera, una vegada concloga el termini d’al•legacions, la Conselleria estudiarà les propostes fetes pels consells escolars i les incorporarà al document, en cas que siga necessari.
909 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!