Adéu al company Jordi Oltra

Un jove carismàtic ens ha deixat. Jordi Oltra, a més de ser cofundador de La Gossa Sorda i autor d’algunes de les lletres del grup, també va ser col•laborador de Ràdio Pego. Durant la temporada 2010/2011, Jordi Oltra va presentar i dirigir ‘Espai de salut’. L’equip de Ràdio Pego també vol retre-li el seu petit homenatge.
El passat 8 de gener ens va deixar una persona excepcional, com bé es va poder comprovar dissabte en el seu soterrament. Centenars de persones van acompanyar Jordi Oltra i la seua família i és que Jordi ha estat una persona excepcional per la seua lluita constant i alegre contra el càncer que patia des de feia 13 anys, des dels 23 anys. Però no només per això, sinó també perquè ja de jove era inquiet, vitalista, emprenedor. Jordi Oltra va estar una d’eixes persones que, tot i no conèixer-les a fons, es fa de voler.
Jordi va ser un dels cofundadors de la formació pegolina La Gossa Sorda. El mateix grup publicava, el dia següent a l’adéu de l’amic i company que “Jordi va ser el fundador, ideòleg i primer guitarrista de La Gossa Sorda. Va haver de deixar el grup per qüestions de salut i des de llavors ha mantingut una lluita titànica de tretze anys contra la malaltia. Jordi ens ha donat una lliçó a tots de valentia i resistència i sobretot d’amor per la vida.

Nosaltres sempre estarem en deute amb ell com un amic immillorable, però també perquè sense ell La Gossa no seria res. Voldríem que se’l recordara també com a autor de la lletra i la música de cançons com La Lluna Guerrillera, Estàs Fotut, Ràdio Bemba, Cada Dia, Brut Sangonera i Ball de Rojos entre d’altres”. La veu de Jordi Oltra es pot escoltar a ‘La història de La Gossa Sorda’, lletra de la que també és autor.

I justament esta cançó ha sonat hui dilluns a l’IES Enric Valor de Pego en homenatge a un dels seus exalumnes. Ha sonat en cada canvi de classe.

Llicenciat en Farmàcia, Jordi Oltra, va voler obrir el seu ‘Espai de salut’ a tota l’audiència de Ràdio Pego. Va ser durant la temporada 2010/2011, els dilluns de 18.30 a 19h. La música triada per acompanyar el programa: ‘Un unicornio azul’ de Silvio Rodríguez, un dels seus temes preferits. Es presentava en el seu primer programa, l’11 d’octubre de 2010, expressant el seu desig de compartir “un tema a desenvolupar al llarg de mitja hora”, temes “reals i mundans de tots els dies” com el colesterol, la tensió, la diabetis, el càncer, les al•lèrgies, l’àcid úric, l’epilèpsia o la pròstata, entre d’altres.

En un altre mitjà com la xarxa social facebook el 18 / febrer / 2012 Jordi Oltra ens confessava una altra de les seues aficions. L’escriptura. Ho feia amb una eixa picaresca tan típica… “Bé, com sé que tinc un munt d’admiradores i/o admiradors… vaig per ahí caminant i em trobe amb un, li pegue patà a una pedra i de baix la pedra m’apareix un/a admirador/a, li pegué patà a un altra pedra i me n’apareixen dos més cridant el meu nom …

He decidit contar-vos que ja fa dos anys que escric per al premi Literari que dóna l’Assosiació Jose Luis Sampedro per a la difusió de la Salut i la Cultura i he aconseguit que me’l publiquen en dos anys.

Però bé, com no puc publicar-lo ací, doncs ja em buscaré la vida per a publicar-lo i que vos arribe a totes i tots”
.Un poc abans, el 21 de març de 2011, Jordi Oltra dedicava el seu ‘Espai de salut’ a totes aquelles “associacions de Pego que lluiten per l’esperança de la gent”. En eixe programa va recordar la seua història, com també ho fera dos anys més tard a ‘Taula Oberta’. A ‘Espai de salut’ va portar “una narració que m’he trobat en el llibret de l’hospital La Fe que va eixir publicada en el 4t premi literari de l’hospital Universari de La Fe titulada ‘A la ràdio contant la meua història’”.
“L’esperança és l’últim que s’ha de perdre perquè la vida és vida i s’ha de viure com a tal, però si hi ha esperança és més bonic”, és una de les afirmacions de Jordi Oltra el programa del dos de febrer de 2012 a ‘Taula Oberta’ de Ràdio Pego, un programa dedicat a l’Associació Esperança de la que Jordi era soci.
Jordi Oltra també va formar part de la filà Al-Hagamba-Muza és per això que esta va decidir no desfilar durant el Mig Any de Moros i Cristians de Pego que es va celebrar el passat dissabte. La resta de filades li van dedicar un minut de silenci a Jordi. Així de volgut era Jordi Oltra a Pego i fora del seu poble. Moltíssima va ser la gent que va voler donar-li l’últim adéu i mostrar-li la seua estima a ell i a la seua família, a Inma, Joan Antoni, Xaro i Miquel. Des de Ràdio Pego també ens hem volgut enrecordar d’ell. Amb un somriure, Jordi, decansa en pau.
5032 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!