Cal utilitzar el vot de qualitat de l’alcalde per aprovar la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa per expedir guals

Abans de començar el plenari ordinari de gener de 2015, la corporació municipal guardava un minut de silenci pels assassinats de la revista satírica francesa ‘Charlie Hebdo’ a petició de l’alcalde. Esta contempla la incorporació de dos taxes, per cada unitat de pòster per a la col•locació d’una placa, 16,94€ i per una placa de minusvàlid, 13,92€.
Abans d’iniciar-se el plenari ordinari de gener, el primer de l’any 2015 a l’Ajuntament de Pego, l’alcalde, Enrique Moll proposava guardar un minut de silenci per “les víctimes de l’atemptat terrorista de París. Perquè creiem que és una manera com una altra de coartar i limitar la llibertat de les persones i crec que este ajuntament, en este sentit, deu recolzar […] la defensa d’unes idees”.
Ja entrant en matèria, es pujava al primer plenari de l’any l’ordenança reguladora de la taxa per a l’expedició de guals. Com a regidor de trànsit, Carmelo Ortolà, era l’encarregat d’explicar el motiu de la modificació, la incorporació dels guals destinats a minusvàlid. Uns guals que, a diferència de les plaques a les portelles, es tracta de posar el gual a la via pública i per tant, “la persona que el sol•licita es fa responsable del cost, sense cap lucre per a l’Ajuntament, tant del pal que s’ha d’instal•lar en la vorera i la placa de minusvàlid”. A banda, explicava Ortolà, “l’Ajuntament es fa càrrec de la instal•lació. Són els operaris municipals els únics que poden treballar en la via pública”.
Compromís per Pego proposava si no es podria substituir el pal i la placa per ralles grogues i marcatge al terra únicament, entre d’altres coses, exposava Conxa del Ruste, “perquè el fet d’omplir les voreres de pals i senyals no és ni estèticament ni per a les persones amb carros o cadires de roda massa gestionable”.
El regidor de trànsit, Carmelo Ortolà, informava que “la normativa ens obliga a què hi haja dos tipus de senyalització, la vertical i l’horitzontal”. Pel que fa a l’ocupació d’espai, comentava que els pals són molt fins i per han d’estar arrimats a les parets, tot i que sense tocar-se, el que no incidirà en l’amplitud de la vorera.
L’alcalde, Enrique Moll, explicava que estes senyalitzacions es donen en carrers que alternen l’aparcament.
El partit socialista recolzava la modificació de la taxa per a l’expedició de guals “perquè la normativa s’ha d’aplicar”.
La portaveu del PP preguntava si el gual es minusvàlid es paga i que es paga. L’alcalde contestava que les persones amb discapacitat estan exempts de pagar eixe gual, com també estan exempts de pagar l’impost de circulació de vehicles. Davant esta circumstància, Maite Ferrándiz, anunciava que el PP anava a votar que no “perquè quan estan cobrint-los una sèrie de necessitats que les persones tenen, cobrar-los ara uns 30€ dels que no tenen cap culpa”, no els sembla lògic.
Carmelo Ortolà acusava la portaveu popular de fer “populisme”. Defensava Ortolà que “perquè estem parlant de repercutir eixe producte” i informava que sí hi ha algun minusvàlid que no pot pagar-ho, estan les ajudes de Serveis Socials”.
Així les coses, la votació va requerir d’una segona volta perquè en la primera es van obtenir 8 vots a favor de l’equip de govern i 8 vots en contra de l’oposició. Este empat va obligar a tornar a votar el punt i comptabilitzar el vot de qualitat de l’alcalde. Així va poder ser aprovada la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’expedició de guals.
780 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!