Pego, de nou, inclòs en la campanya de trampeig contra la mosca de la fruita per a varietats extra-primerenques

Durant estos dies personal de la Conselleria d’Agricultura distribuiran pels bancals del terme tractaments terrestres contra la població de la mosca del Mediterrani, en el marc de l’estratègia contra la Ceratitis capitata. Estes actuacions servixen per a reduir els nivells de població. El personal de Conselleria es desplaça en quads adaptat al trànsit de les explotacions.
La Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, un estiu més, ha tornat a iniciar la campanya terrestre contra la població de la mosca de la fruita en les zones citrícoles estratègiques de control amb una alta incidència històrica de l’insecte com són la Plana Alta i la Plana Baixa a Castelló, el Camp de Morvedre, la Ribera Alta i la Safor a València, i la Marina Alta a Alacant, en el marc de l’estratègia davant de la Ceratitis capitata.
Pego és una de les poblacions en què el personal de la Conselleria distribuïx trampes per a la mosca del Mediterrani en plantacions de varietats extra-primerenques. Estes actuacions servixen per a reduir els nivells de població. Un total de 28 quads s’encarreguen de realitzar estes tasques de distribució de les trampes, enguany en forma de cons de color groc, pels bancals de Pego.
En 2014 durant els mesos de juliol i agost es van col·locar més de 18.000 trampes per a Ceratitis capitata en unes 13.500 figueres repartides per més de 84.000 hectàrees de les zones citrícoles del camp valencià. A més, es van col·locar més de 92.000 trampes sobre unes 11.400 hectàrees de cítrics extra-primerencs en zones estratègiques de control amb una alta incidència històrica de l’insecte com és Pego.
El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Pego, Andreu Dominguis, comentava que «si algú veu al seu bancal algú posar trampeig, que no es preocupe» que el que estan fent és col·locar les trampes de la fruita. A Pego, informava Dominguis, es distribuiran 10.000 càrregues.


583 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!