Més mobilitzacions agràries per a exigir un acord real a les grans distribuïdores

Les organitzacions professionals agràries han decidit continuar amb mobilitzacions per a reclamar a la gran distribució que acabe amb les pràctiques deslleials que rebenten els mercats, és per això que el proper dijous 11 de gener s´ha organitzat una concentració enfront d´una gran superfície de Lidl a Castelló. Es calcula que entre 200.000 a 400.000 tones de cítrics es perdran durant aquesta campanya. Després d´un temps raonable d´observació per a estudiar els resultats reals del pacte signat entre cooperatives i distribuïdores, les organitzacions agràries han conclòs que els fruits no han estat els esperats i que els acords no s´han respectat, és per això que les organitzacions professionals agràries de la Comunitat Valenciana; AVA-ASAJA, LA UNIÓ-COAG, FEPAC, ASAJA Alacant i UPA, continuaran el calendari de mobilitzacions dijous que ve 11 de gener amb una concentració al matí enfront d’una gran superfície de Lidl a Castelló, per a protestar per la falta de preus dels cítrics en el camp.

Les xifres fan posar els pels de punta perquè es calcula que entre 200.000 i 400.000 tones de cítrics es perdran en aquesta campanya perquè sobren en el mercat. És per això que s´han reactivat les mobilitzacions entre els agricultors. La primera va tenir lloc el passat 28 de desembre a Castelló de la Ribera davant un Carrefour, la propera serà davant una gran superfície de Lidl a Castelló el proper dijous 11 de gener i la futura acció està prevista a Alacant el dia 28 de gener.

Amb este acte reivindicatiu, les organitzacions agràries reclamen a la gran distribució que acabe amb les pràctiques deslleials com la venda ‘a pèrdua’ o els abusius marges comercials, que forcen els preus a la baixa en tota la cadena comercial per falta de transparència, rebenten els mercats i repercuteixen a l’agricultor amb preus vertaderament ruïnosos.

Per a frenar estes pràctiques i tornar la rendibilitat al sector, els representants agraris exigeixen a les distintes administracions una legislació de comerç just que aporte major equilibri entre tota la cadena comercial, una Llei de Contractes Agroalimentaris que aporte transparència al mercat i una assegurança de costos que garantisca una renda mínima en moments de crisi, entre altres mesures.

Al final de la concentració, les organitzacions agràries repartiran cítrics de primera qualitat a les portes del centre comercial. Les mobilitzacions continuaran de forma periòdica en distints punts de la Comunitat Valenciana fins que les distintes administracions, operadors comercials i gran distribució manifesten la seua disposició a aconseguir un acord davant de la crisi de preus dels productors.


401 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!