El Consell denega ajudes per a investigar si Joanot Martorell va viure a l´alqueria de Xaló

Els veïns realitzaran la prospecció arqueològica si Cultura rebutja una altra vegada la subvenció demanada. Els estudis permetran conèixer si el famós escriptor va viure a la casa del S. XV o en un altre lloc ja desaparegut. Tot apunta que l’escriptor del Tirant lo Blanch va viure a l’alqueria situada en la partida de Benibrai en la localitat de Xaló. Les investigacions literàries així ho constaten. Ara només falta que una prospecció arqueològica determine si va ser realment la finca que data del segle XV el lloc en què va residir Joanot Martorell o si, per contra, va ser en una altra construcció, ja desapareguda.

Tot i la rellevància que tindria confirmar esta hipòtesi el Consell va desestimar en 2006 concedir a l’ajuntament una subvenció perquè les investigacions pertinents es duguen a terme. L’ajuda econòmica tornarà a demandar-se en 2007 pel consistori encara que fonts municipals van assegurar que les investigacions es duran a terme de totes maneres.

Pròximament es va a crear una associació d’unes 20 persones que estan especialment sensibilitzades amb els temes arqueològics que s’encarregaran de realitzar la prospecció arqueològica en el cas que el consell torne denegar la petició de consistori.

Van ser dos ciutadans de Xaló, amants de la història, els que van descobrir investigant en diferents llibres que, probablement, Joanot Martorell va residir en la partida de Benibrai. L’ajuda econòmica del Consell és determinant per a continuar indagant i esbrinar si la tesi dels dos ciutadans de Xaló és o no certa.

Saber de forma definitiva que l’escriptor va viure en esta zona de Xaló seria molt interessant entre altres coses perquè donaria prestigi a la xicoteta localitat i al mateix temps es podria convertir en un dels principals reclams turístics.580 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!