L’ocupació en allotjaments turístics de Pego, L’Atzúvia i La Vall d’Ebo cau per baix del 50% a l’empitjorar la crisi

Les reserves d’última hora han salvat el mes. Les previsions per al mes d’agost no són massa optimistes, situant-se al voltant del 50% d’ocupació. El turisme nacional ha descendit. De l’internacional, ha augmentat el turisme francés.
En turisme Pego i les Valls no són una excepció al genèric d’esta temporada. Baixada de l’ocupació turística, degut, sobretot, a la baixada de turisme nacional. Una circumstància que es confirmava des de la Tourist Info de Pego, L’Atzúbia i la Vall d’Ebo. Expliquen que “a principis del mes de juliol els empresaris de cases rurals estaven preocupats per les escasses reserves que tenien. Però els ànims han millorat gràcies a les reserves d’última hora”.

En ocupació els hotels, apartaments turístics i les zones d’acampada arriben al 40%. Les cases rurals són les més perjudicades per este estiu descafeïnat que reflexa les mesures d’estalvi dels espanyols. Les cases rurals només han aconseguit al juliol un 20% d’ocupació.

Des de la Tourist Info indiquen que “les dades són un poc més optimistes per al mes d’agost, ja que les previsions són del 50%”, destacant per sobre de tot l’ocupació als apartaments turístics que està previst que arribe al 85%.

La comparança de les xifres amb el 2011 confirma “un descens considerable, ja que els turistes nacionals eren els que llogaven cases rurals i ara són els que han reduït les estàncies fora de casa”, assenyalen des de la Tourist Info. Segons les enquestes realitzades a les persones que visiten l’oficina de turisme de Pego, “la majoria passa les vacances en un habitatge llogat en propietat o d’amics i familiars”.

Les estadístiques revelen que, dels turistes nacionals, el 56% dels que visita Pego, l’Atzúbia i la Vall d’Ebo és de la nostra comunitat autònoma, i un 28% de Madrid. Dels turistes internacionals, un 38% són anglesos, un 33% són francesos i només un 13% són alemanys.

Destaquen des de la Tourist Info que, pel que fa al turisme internacional, hi ha una xifra significativa en estos pocs dies d’agost, el fet que les visites de francesos han repuntat i arriben al 40% de les visites. En el total del nostre territori és del 24%. Conclouen des de l’oficina de Turisme que “el turista internacional suposa el 75% i el nacional només un 25%.” en este 2012.

Des de la Tourist Info es recorda que durant els dijous d’agost es poden realitzar visites al parc natural de la Marjal Pego-Oliva gratuïtament, amb reserva prèvia. Les visites ixen a les 8.30h., des de la Tourist Info de Pego o d’Oliva.

També recorden que l’ajuntament de L’Atzúbia ha organitzat per a este dissabte una visita guiada al castell de Forna a les 18h., per 3 euros, i a continuació es pot gaudir del concert de l’Octet Marina Jazz Band, a les 20h, per 7 euros. A més avancen que a finals de mes hi haurà una visita al castell de Forna amb lluna plena.
547 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!