Pego registra 951 persones aturades al juliol

És el segon mes amb més atur al municipi des de principis d’any i des què va començar la crisi. La desocupació ha augmentat, respecte a juny, en 53 persones.
Pego començava 2012 amb 880 aturats. Després d’això agafava la directa i, una vegada superava les 907 persones desocupades al febrer, no baixava d’eixa xifra, sinó que la continuava superant excepte al mes de juny, en què l’atur se situava en 898 persones.

De moment, el mes d’abril és el que més persones sense feina ha registrat, 952. El mes de juliol li seguix ben de prop, amb un registre d’atur de 951 persones. De maig a juny es van crear a Pego 43 llocs de treball. Malauradament, però, de juny a juliol se n’han destruït 53.

Una dada bastant negativa que s’extrau de la comparació de xifres comarcal és que durant el mes de juliol, de les localitats de mida mitjana i gran de la Marina Alta, Pego és dels pocs pobles en què es destruix ocupació i a més és, amb escreix, el que més.

El sector que més atur presenta continua sent el de serveis. Al juliol comptabilitza 523 desocupats. Li seguix la construcció amb 200 persones sense feina. Després trobem el grup de sense activitat econòmica prèvia que al juliol a Pego se situava amb 89 persones. A continuació trobem la indústria que té 82 aturats. El sector agrícola és el que menys atur presenta, amb 57 desocupats.

Pel que fa a les edats. El que més destaca és que el grup d’edat dels 30 als 34 anys representa el gruix de persones sense feina amb 141. No menys preocupant és el fet que superen el centenar d’aturats els grups d’edat que van dels 25 anys fins els 49. Després hem de fer un bot per a tornar a trobar més d’un centenar de persones desocupades en el grup d’edat d’entre 55 i 59 anys.
726 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!