El Pego CF comença hui la pretemporada

A més, al Club de Tennis es juga la semifinal del Torneig de dobles. També tractem dels valors a fomentar en el futbol base.
Fa unes dos setmanes, a finals de juliol, el nostre col·laborador esportiu especialitzat en l’esport base, Miguel Àngel Bisbal es va assabentar que l’Alcorcón, l’equip revelació d’esta temporada, estava entrenant a un complex de la platja d’Oliva i va aprofitar per tal d’entrevistar alguns dels seus jugadors. Este fet va coincidir en una altra concentració, la de la Federació Espanyola de Futbol Base.

De les entrevistes realitzades per Miguel Àngel Bisbal, que utilitzarà íntegrament la temporada que ve, hem seleccionat alguns fragments. Aquells que parlen del futbol base per a explicar que, segons l’experiència de l’entrenador de la Real Federación Española de Futbol Base, Sotomayor, “és complicat el tema de treballar l’esportivitat i el joc net, ja que el que veuen en el futbol professional, moltes vegades, no va aparellat amb este ideal”.

Des de la Federació es vol deixar clar als seus alumnes que “el futbol, per damunt de tot, és un esport”. Això significa, recorda Sotomayor, que ha de “primar el respecte per les normes, el respecte pel rival i per l’àrbitre. A partir d’ahí és des d’on es construix”. Així, concloïa l’entrenador de la Federación Española de Futbol Base que “l’esport base és justament per a aprendre, per a fer exercici i per a passar-s’ho bé”.

Altres consells per als jugadors del futbol base venien dels Juvenils de l’Alcorcón. El valencià Fran, lateral esquerre els aconsella “treballar en humilitat i anar a per totes”; Alan, davanter centre els recomana que siguen ells mateixos, “humils i treballadors”. Joaquin, davanter, els proposa que “tinguen tota la il·lusió del món”.

L’entrenador de l’Alcorcón, José Bordalàs, comença recordant que “és bo que practiquen futbol perquè, a part de que fan esport, es formen molt bé en l’àmbit de les relacions, de saber complir unes normes, uns objectius”. Assegura Bordalàs que tota aquella persona que practica esport “duu una vida ordenada i tremendament sana”.

No obstant això, l’entrenador de l’Alcorcón és realista i reconeix que “és difícil arribar a ser professional”. Malgrat tot, encoratjava els joves a practicar-lo i el definia com un esport “molt, molt bonic, meravellós”.

Després d’este breu reportatge anunciem, sense deixar el futbol, que tot i que estem a l’agost i estem immersos en una onada de calor, esta vesprada a les 20h., el Pego CF comença la seua pretemporada. Ho farà al seu camp habitual, al Cervantes.

D’altra banda, també ens fem ressò del Torneig de dobles que s’està disputant al Club de Tennis de Pego. Hui es juguen les semifinals i demà, suposem, serà la gran final. Així mateix, des del Club de Tennis avançaven que la setmana que ve inicien el Torneig Juvenil.
761 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!