L’Ajuntament de Pego es modernitza

Amb la utilització de les noves tecnologies. Ho fa a través de l’adhesió al conveni marc de col·laboració amb la Diputació d’Alacant. També posant en marxa el portal del/la regidor/a. Una eina informàtica que permetrà estalviar al consistori, ja que aportarà el material dels plenaris i les comissions informatives en format digital.
La introducció de les noves tecnologies a les administracions locals fa temps que està en marxa amb la finalitat d’agilitzar-la. A Pego en el darrer plenari es van donar dos passos endavant per a la consolidació de les mateixes al si del consistori. D’una banda es va començar la sessió amb una explicació, per part del personal del departament d’Informàtica, sobre la utilització del portal del/la regidor/a. Un portal web intern que servirà perquè els 17 regidors i regidores que conformen l’Ajuntament de Pego puguen accedir a la informació que se subministra als plenaris i a les Comissions Informatives en format digital i no en format paper, estalviant en este últim material i en tinta, entre d’altres avantatges. No obstant, a petició del PP, es va determinar que ,als grups polítics que ho sol·liciten, se’ls facilitarà una còpia de la documentació assenyalada en paper.

L’altre pas endavant es donava amb l’acord, per unanimitat, d’adherir-se al conveni marc de col·laboració amb la Diputació d’Alacant per a l’adopció del pla de modernització dels ajuntaments de la província d’Alacant, un pla anomenat ‘Modernitza 6.0’. El regidor de Noves Tecnologies, l’independent, José Maria Ferrer, expressava que és tracta “d’intergrar-nos més en el que és l’administració electrònica i al mateix temps que açò repercutisca en un estalvi econòmic per part de l’Ajuntament”. Explicava Ferrer que el conveni “ajuda a muntar una infraestructura local de virtualització que evita que l’ajuntament tinga despeses en llicències de software, evitar el tindre duplicitats de sistemes de gestió […], en recolzar-nos en sistemes antivirus, còpies de seguretat”.

Pel que fa als costos que haurà d’assumir l’ajuntament, el conveni no ho especifica en xifres. Tot i això, el titular de Noves Tecnologies assegurava que “si fas un balanç entre el que oferixen i el que ens podrien costar a nosaltres tots eixos serveis sense estar confinançats, es nota un estalvi important, sobretot en llicències municipals i en quant a serveis, els ampliem”.

Abans d’acabar la seua intervenció, José Maria Ferrer recordava que l’ajuntament de Pego ja està adherit al Pla de Modernització de la FVMP per a l’administració electrònica i també està en marxa el registre electrònic. Ho recordava per a ressaltar que, malauradament, “no ha funcionat, ni a Pego ni a d’altres llocs”. Es per això que Ferrer confiava en què este nou Pla de Modernització de l’administració local sí que arribe a bon port.

Des del Bloc-Compromís, la seua portaveu Conxa del Ruste, subratllava que “si s’amplien serveis i es comptabilitzen els sistemes informàtics i t’estalvies diners en llicències i la despesa és mínima, benvingut siga”. No obstant, concloïa que “després ja vorem la cosa com es desenvolupa”. Perquè assegurava que “el dubte el tenim”.

El portaveu socialista, Enrique Moll, també admetia que “pinta bé”. No obstant, també mostrava les seues reserves exposant que “després vorem el funcionament real, sí és el que ens volen vendre o haurem d’estar fent ‘parxes’ nosaltres constantment per què puga funcionar”.

Des del PP es preguntava per la permanència en el conveni. Si s’especificava la possibilitat de poder renunciar al Pla en un moment donat.

Reconeixia José Maria Ferrer que no s’especifica res al respecte. Comentava el regidor que el conveni “si que garantitza la seguretat, la confidencialitat, però no posa durada del conveni, ni la part de l’ajuntament contra la Diputació que és el que es podria fer”. No obstant això, Ferrer creu que “és un pas per a intentar estalviar, ampliar servicis i que açò funcione de manera unificada”.

998 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!