Les escoles en valencià de la Marina Alta tenen Trobada, a Gata

Este dissabte durant tot el dia hi haurà activitats als carrers de Gata: exposicions, espai del llibre, esports al carrer, actuacions i animació, dinar, concentració, cercavila, paraules de benvinguda, tallers i més actuacions, festival de la cançó i la Gira per a tancar. Amb el lema ‘Escola valenciana, la nostra escola’ la Trobada continua reivindicant la que creu que és la millor escola.
Dissabte els i les habitants de la Marina Alta tindran el cor dividit a les 18h., a l’exterior de l’Hospital de Dénia està convocada una manifestació per part de la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta per a exigir una gestió sanitària 100% pública dins la campanya estatal ‘La privatització mata’ i, uns quilòmetres més al sud, a Gata, s’estarà en plena explosió d’activitat amb el desenvolupament dels tallers que les diferents escoles participants i AMPA desenvolupament des de les 17.30 fins a les 19.30h., aproximadament. De Pego trobarem dos tallers, el del Ceip i AMPA d’Ambra, l’exitosa perruqueria multicolor i del del Ceip i AMPA de Rosalia Bondia amb el taller de cocktails divertits.
Els i les habitants de Pego encara estan més dividits perquè a les 18h., es presenta a la Cambra agrària el llibre ‘Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci’ i, a eixa mateixa hora a la Sagrada Família la banda de cornetes i tambors de la Confraria de la Dona Verònica té concert.

Pel que fa a la Trobada d’escoles en valencià, un esdeveniment que des de fa 29 anys reunix a milers i milers de persones per tota la comarca, recordem les paraules del president de la Cappev, Jaume Fullana durant la presentació de l’esdeveniment. Fullana va descriure la Trobada com “un esdeveniment que representa un esclat de vitalitat i una experiència inoblidable per als pobles que l’acullen, però, les Trobades són especialment reivindicació”. El president de la Cappev va plantejar si, “després de 30 anys de LUEV, és encara necessari reivindicar l’ús normalitzat de la nostra llengua? És encara necessari reivindicar l’escola en valencià? Com a valencians i valencianes, és encara necessari reivindicar el nostre dret a l’existència?”.

Per a contestar-ho, el president de la Cappev va recordar una sèrie de dates clau recents per a concloure que no pot haver dubte sobre si, després de 30 anys són necessàries les Trobades. Alhora explicava que “seguim fent Trobades per exigir normalitat, perquè es garantisca la plena normalització lingüística, per a exigir mitjans de comunicació en la nostra llengua. Fent Trobades perquè les escoles compten amb uns espais dignes, amb suficient professorat”.
Entre totes les activitats que estan programades per a la trobada, destaquen les de la vesprada. A partir de les 16:30 concentració de participants, a les 17:00 cercavila, a les 17:15 paraules de benvinguda. Des de les 17:30 i fins a les 19:30, tallers i actuacions. A partir de les 19:30 festival de música en valencià. A les 21:00 sopar popular. I, per a acabar la Trobada, a partir de les 22:30 el concert de La Gira 2014 amb les actuacions de Feliu Ventura, TREMP, ARRAPA, PELLIKANA i PUPIL•LES DILATIVES. Tot al Ceip Santíssim Crist de Gata i les seues rodalies.484 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!