L’Ajuntament de Pego nomena Fernando Javier Sendra fill adoptiu de Pego

En reconeixement a la seua trajectòria i mèrits en l’àmbit de les arts, l’educació i la cultura en general, fent-ho igualment en memòria de tots aquells pegolins que hagueren, en algun temps, d’emigrar al altres països en busca de millor fortuna. La distinció es lliurarà el 30 de maig de 2014.
El plenari ordinari d’abril va decidir, per unanimitat, nomenar a Francisco Javier Sendra, descendent directe de pegolins, fill adoptiu de Pego. La proposta arribava des de l’arxiu municipal de Pego recolzada per la regidoria de Cultura. Alicia Siscar, regidor de Cultura informava que “el senyor Fernando Sendra va emigrar a l’Argentina, on va nàixer Fernando Javier Sendra i per això es demana el nomenament de fill adoptiu”. Fernando Javier Sendra és una persona mundialment reconeguda pel seu treball artístic i Pego també vol sumar-se a eixe reconeixement amb el reconeixement que es proposa.




“És un punt de l’ordre del dia que ens agrada”, declarava la portaveu de Compromís, Conxa del Ruste. Afegia que “Fernando Javier Sendra és una persona molt arrelada a Pego, que manté possessions i ve moltes vegades i, al seu país d’origen, Argentina ha estat molt reconegut en tots els àmbits, com a persona i com a professional”, el que duia a afirmar a del Ruste que “és un honor i un orgull tenir a esta persona mencionada honoríficament ací”.




Des del PP també es recolzava la proposta de nomenar fill adoptiu Fernando Javier Sendra. Maite Ferrándiz expressava que “considerem qualsevol reconeixement a persones que, per circumstàncies han hagut de viure en altres països […] i que hagen pogut triomfar és de ressenyar i ho anem a recolzar”.



Des de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, s’identificava com a emigrant i comentava que, “que s’e’n recorden de tu en el teu poble deu ser un gran honor”. Així mateix es definia “satisfet i, satisfet també, perquè hi ha pegolins pel món que estan destacant, cadascú en el seu camp, però estan destacant en algun aspecte de la vida social”.

El PSPV també recolzava el nomenament, ja que és una proposta “que des de primera hora ens va semblar molt interessant quan ens la va plantejar Joan Miquel Almela i la regidora de Cultura”. S’afegia al sentiment d’orgull expressat per la resta de grups i comentava Enrique Moll que Fernando Javier Sendra, li consta que “exercix, sense haver nascut a Pego, de pegolí” i confiava que esta no siga l’última distinció. Moll al•ludia al seu cognom per a assegurar que “que més pegolí que Sendra, no?”.

La cerimònia de nomenament com a fill adoptiu de Fernando Javier Sendra es durà a terme el 30 de maig de 2014.

Fernando Javier Sendra va nàixer a Mar del Plata el 8 de setembre de 1949, és humorista gràfic de reconegut prestigi. A Fernando li agrada relatar històries d’humor i dibuixar des de menut. No obstant això, per influència dels seus amics va cursar la carrera d’enginyeria a la UBA durant tres anys. Als 19 anys va intentar portar avant una fàbrica de cinturons, però la inexperiència en el negoci va fer que l’empresa fera fallira.

Més tard va abandonar l’enginyeria i va estudiar la carrera de Belles Arts i ací sí que va encertar. Professionalment es va iniciar en 1973 publicant vinyetes d’humor en la revista Siete Dias, i més tard en Para ti, Jocker i La Setmana. El seu personatge més conegut és Matías, el personatge principal de la tira Yo, Matías que ix diàriament a Clarín. Té 4 fills: Alejo, Javier, Rosada i Guadalupe i diu que de la relació amb ells és d’on trau les idees per a les seues creacions.




Matías té xicotetes històries al voltant de diminutes coses. Sol posar histèrica a sa mare amb la insistència i les seues preguntes sorprenents. És un personatge infantil que reflexiona, sempre amb humor, sobre la vida de les persones adultes. És un xic ‘pillo’, simpàtic i ingenu. El seu món és l’escola, sa casa i el barri. La fantasia, imaginació, els temors i els seus desitjos armen el centre de la història. Amb el seu pensament infantilhace un esforç per entendre el difícil món dels adults, ajudat per sa mare, sempre, sense oblidar-se, de realitzar les coses de la seua edat.

En 2002 va rebre el Premi Konex – Diploma al Mèrit com un dels 5 millors humoristes gràfics de la dècada a Argentina.




En 2009 participa amb un original del seu personatge Matías, realitzat per al diari Clarí; en la mostra “Bicentenari: 200 anys d’Humor Gràfic” que el Museu del Dibuix i la Il•lustració realitza en el Museu Eduardo Sívori de Bons Aires, homenatjant als més importants creadors de l’Humor Gràfic a Argentina a través de la seua història.




777 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!