L’Ajuntament aprova la segona modificació de crèdits de 2014

En càrrec al pressupost vigent finançada mitjançant el romanent de tresoreria per a despeses generals. L’import és de 153.917’69€. Esta modificació està habilitada per la disposició addicional 6ª de la Llei 20/2012.
El plenari ordinari del mes d’abril va aprovar la segona modificació de crèdits de 2014. Esta va ser aprovada amb 9 vots a favor, els de l’equip de govern (PSPV i CdP) i els del Bloc Compromís i amb 4 vots en contra (PP). El debat de la modificació va comportar una bronca discussió, principalment, entre la portaveu popular, Maite Ferrándiz i l’alcalde, Enrique Moll i entre el popular Eduardo Siscar i el regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà.
L’encarregat d’explicar la necessitat d’esta modificació de crèdit que ascendix a 153.917’69€ va estar el regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà. Este recordava que en el plenari anterior es va fer un reconeixement de factures de 2013 a càrrec del pressupost de 2014. Així mateix, que el pressupost de 2013 es va liquidar amb un romanent de tresoreria positiu d’1.5 milions d’euros i, justament eixe punt permet a l’Ajuntament, segons marca la llei, “gastar part d’estos diners en despeses corrents corresponents a exercicis anteriors i és el que anem a fer”, explicava Ortolà que també aclaria que “no és que estiga fent-se una despesa més”.
Des del Bloc Compromís només s’indicava que “és un avantatge que es puga alliberar eixa part del pressupost del 2014”.
La popular Maite Ferrándiz preguntava a l’Interventor si “hi ha algun percentatge que marque el que es pot gastar en despesa corrent?”, al que li contestava l’interventor accidental que “el que diu la norma és que, amb el romanent de tresoreria general pots, o amortitzar deute o el romanent de tresoreria pots utilitzar-lo per a totes aquelles factures […] que estiguen comptabilitzats a 31 de desembre com a despeses pendents d’aplicar a pressupost a 31/12, pots utilitzar eixe romanent per a això, però no pots gastar més romanent a més despesa corrent”, l’altra opció que dóna la norma és que “pots fer inversions financerament sostenibles […] però has de pagar en menys de 30 dies als proveïdors”.
El popular Eduardo Siscar preguntava si el romanent de tresoreria no es podria destinar a pagar els diners que es van pagar de més durant la contribució. Plantejava “si l’any passat vam tindre diners per a gastar-nos que no teníem i ara agafem d’un perol i els tornem a posar en el mateix lloc, per què no l’ajuntament demostra un poc de voluntat i fa una partida perquè, quan sobren estos diners, […] vagen destinats a la gent que va pagar indegudament [la contribució]”.

Carmelo Ortolà, argumentava que quan s’estava elaborant el pressupost de 2014 el Govern central, del PP, “va traure una norma que dèia que no es podia modificar l’IBI, perquè una possibilitat hagués estat, vistes les previsions, era modificar el tipus de l’IBI a la baixa”. Pel que fa a tornar els diners, el regidor d’Hisenda apuntava que “eixos diners es poden plantejar tornar-se sempre i quan hi hagen prou [diners]”. Així mateix, recordava que “l’Ajuntament té obert actualment un contenciós amb el Ministeri d’Economia i Hisenda perquè li torne al poble el que es va fer malament”.
518 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!