L’alcalde de Pego assumirà Recursos Humans, Protecció Civil, Seguretat Ciutadana, Trànsit i Serveis Socials en esta legislatura

Raúl Tamarit assumix la primera tinença d’alcalde, Rebeca Bañuls la segona i Carmelo Ortolà (CdP), la tercera. Medi Ambient es desvincula d’Agricultura i Parcs i Jardins, que continuen en mans d’Andreu Dominguis. Laurà Castellà serà l’encarregada de Medi Ambient i també de Cultura, desvinculada en esta legislatura d’Educació, al capdavant de la qual estarà José Merí. Creama, Turisme i Comerç les assumix Rosa Maria Ferrer i Rebeca Bañuls Mitjans de Comunicació, Noves Tecnologies, Participació Ciutadana i Joventut.
Dilluns a la nit els nous regidors socialistes de l’Ajuntament de Pego decidien el repartiment de competències per a la legislatura que es va iniciar dissabte passat, 13 de juny. En conèixer-les, Ràdio Pego es posava en contacte amb el responsable últim del grup a l’Ajuntament de Pego, Enrique Moll, perquè ens explicara dit repartiment.




Començava per un dels regidors veterans, Andreu Dominguis que continuarà al capdavant d’Agricultura, Parcs i Jardins i assumix Aigües i Cementeri, però cedix Medi Ambient perquè «creiem que Medi Ambient ha d’estar deslligat de Parcs i Jardins i Agricultura», explicava l’alcalde.


Andreu Dominguis


Rebeca Bañuls, una persona que coneix com funciona l’Ajuntament de Pego perquè ha estat els darrers quatre anys de càrrec de confiança, principalment de Raül Tamarit, però també de Pepa Sendra, ajudant a gestionar àrees com Festes, Esports, Creama, Turisme i Joventut, agafa entre d’altres esta última regidoria, Joventut. A més, estarà al capdavant de Participació Ciutadana, Mitjans de Comunicació i Noves Tecnologies.


Rebeca Bañuls


L’altre regidor veterà, Raül Tamarit manté Festes i Esports, però, a més, assumix la primera tinença d’alcalde. La segona serà assumida per Rebeca Bañuls i la tercera per Carmelo Ortolà (Ciutadans de Pego). Explicava Enrique Moll que esta decisió és un dels acords del pacte signat entre les dos formacions que conformen l’equip de govern municipal, PSPV i Ciutadans de Pego.


Raúl Tamarit


Laura Castellà estarà al capdavant de Cultura, Medi Ambient i Residus Urbans i Neteja Viària. Per tant, els socialistes no només han separat Medi Ambient d’Agricultura i Parcs i Jardins, sinó que també han independitzat Cultura i Educació perquè, explicava Enrique Moll, «se solapen molts actes i ens n’hem adonat que la regidora de Cultura i Educació estava en un lloc igual que estava en un altre o no podia arribar a cap dels dos» i és per això que els socialistes han decidit «per la importància [de les dos regidories] i pel tipus de reunions que tenen i d’activitats que hi ha, enfocades moltes d’elles al cap de setmana, separar-les».


Laura Castellà


Rosa Maria Ferrer tindrà sota la seua batuta Turisme, Creama, Comerç i Promoció Econòmica.


Rosa Maria Ferrer


José Merí seria l’encarregat d’Educació, Estrangeria i Igualtat. Ací observem uns altres canvis que explicava el mateix alcalde. D’una banda, s’ha extret de Serveis Socials l’àrea d’Igualtat «perquè s’ha d’implantar el Pla d’Igualtat en tots els àmbits municipals». També s’ha independitzat Estrangeria, en esta regidoria els socialistes engloben «les dos regidories fins ara separades: Immigració i Residents Europeus» perquè creuen els socialistes que «no s’ha de fer una discriminació entre cap tipus de persona que vinga a viure al nostre poble, vinguen d’on vinguen».


José Merí


Pel que fa a les competències de l’Alcalde de Pego, a més d’assumir com és habitual per a l’alcaldia, Recursos Humans (conegut com a Personal), Enrique Moll conserva Serveis Socials i amplia competències agafant les àrees de Protecció Civil, Seguretat Ciutadana i Trànsit. Esta ampliació de competències ens feia preguntar una obvietat, el fet que el batlle de Pego en esta legislatura estarà alliberat o el que és el mateix, tindrà dedicació exclusiva, és a dir, que no cobrarà per assistències com fins ara, sinó que rebrà un sou. Moll contestava que «l’alcalde de Pego ja porta un any i mig en dedicació exclusiva perquè encara que no tingués sou sí que tenia dedicació». Explicava que durant eixe temps se n’ha adonat que «puc tindre un poc més de temps per agafar altres regidories». Així mateix, comentava que totes les formacions polítiques que conformen la nova corporació coincidixen en el fet que «l’alcalde deuria ser alcalde 24 hores i hauria d’estar remunerat».


Enrique Moll


El que no està clar encara és quants i quins regidors i regidores tindran dedicació exclusiva durant esta legislatura, explicava l’alcalde de Pego. El que està clar, comentava Moll que «la llei marca que no pot haver més de 2 càrrecs de confiança a l’Ajuntament i que no pot haver més de 5 regidors alliberats […] i, a partir d’ahí, nosaltres també estem treballant per a vore com ho enfoquem de la millor manera».

La llei a la que fa referència Enrique Moll és la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local que, en l’article 75 ter exposa la «Limitació en el nombre dels càrrecs públics de les entitats locals amb dedicació exclusiva». En el seu apartat e) especifica que «En els ajuntaments de municipis amb una població compresa entre 10.001 i 15.000 habitants, els membres que poden prestar els seus serveis en règim de dedicació exclusiva no han d’excedir els cinc».

D’altra banda, confirmava l’alcalde que no hi hagut transició entre un govern i l’altre, el que vol dir que no ha parat de treballar entre la cessió d’un equip de govern i la constitució de l’altre. De fet, este mateix matí ha assistit a la clausura del Taller d’ocupació comarcal de Creama.
786 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!