L’Ajuntament de Pego contractarà 5 persones a través del Pla Conjunt d’Ocupació

Els contractes tindran una durada de dos mesos. La Diputació d’Alacant aporta 4.250€, el mateix import que aporta la Generalitat Valenciana. Pel que fa a l’Ajuntament de Pego, en esta ocasió aporta 4.500€ perquè les 5 persones puguen tenir contractes de 30 hores setmanals.
Un total de 102 municipis de la província es beneficiaran enguany del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administració Públiques Valencianes. La Junta de Govern de la Diputació d’Alacant va aprovar el passat dimecres la distribució de les ajudes d’este programa, sufragat a parts iguals, amb un pressupost total d’1.815.329 euros, per la institució provincial alacantina i la Generalitat. A esta quantitat, a més, caldrà sumar les aportacions que facen els ajuntaments que s’han incorporat al mateix.

El diputat de Foment i Desenvolupament Alejandro Morant ha explicat que la Diputació d’Alacant destina 907.000 euros a este pla l’objectiu del qual és promoure la contractació de persones desocupades. En esta ocasió, a diferència de l’anterior Pla Conjunt d’Ocupació, les contractacions les realitzaran els ajuntaments o els seus organismes dependents per a l’execució d’obres o serveis d’interès general i social. Les entitats locals beneficiàries han finançat, almenys, una quantitat equivalent al 50% de l’ajuda sol•licitada, formada per participació, a parts iguals, de la Diputació i la Generalitat.

Pel que fa a la distribució per comarques de les ajudes, assignades en funció de l’índex de desocupació de cada municipi, la que major quantia obtindrà serà la Vega Baixa, on es destinaran 483.000 euros a 25 ajuntaments, entre els que destaca Orihuela amb 141.268 euros.

La comarca que ens interessa, la Marina Alta percebrà més de 200.000 euros en ajudes per a 19 poblacions, entre elles Pego. D’ells, Pego rebrà 4.250 euros de la Diputació d’Alacant, la mateixa quantitat rebrà de la Generalitat Valenciana, la mateixa quantitat que hauria d’aportar l’Ajuntament de Pego. No obstant això, en esta ocasió el consistori pegolí aportarà 4.500€ perquè es puguen realitzar 5 contractes de 30 hores durant dos mesos i escaig.

Les persones candidates als llocs de treball han de ser persones desocupades inscrites en els centres del SERVEF i han de pertànyer als grups de parats de llarga durada, jóvens menors de 25 anys o persones majors de 45 anys. Una altra de les novetats que duu associat este nou Pla Conjunt d’Ocupació és que serà el SERVEF qui realitze la selecció del personal que s’adeqüe als llocs de treball demandats pels ajuntaments.

La quantia de l’ajuda pot arribar fins a dos terços dels costos salarials. Els serveis de millora i manteniment d’immobles, de revaloració i manteniment d’espais públics urbans, transports col•lectius, serveis de proximitat o activitats que afecten la gestió de residus, gestió d’aigües, protecció i manteniment de zones naturals són alguns dels contractes que s’han subvencionat. Servicis d’oci culturals com promoció del turisme o els serveis personalitzats de caràcter quotidià com l’atenció de xiquets també han entrat en la subvenció. L’Ajuntament de Pego contractarà, a través del Pla Conjunt d’Ocupació, 2 jardiners, 2 pintors i 1 auxiliar administratiu.

La dotació s’assigna als municipis de la província en funció de la desocupació registrada en el mes de febrer del 2014 —aleshores Pego comptabilitzava 868 persones desocupades—, establint-se inicialment un import mínim d’1.800 euros per municipi i un import màxim de 400.000 euros per a totes les entitats locals que han complit les condicions per a ser beneficiàries.
628 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!