Podem Pego es presenta organitzant la 1ª assemblea al municipi

Tot i que no podran utilitzar les sigles de Podem a les eleccions municipals, les persones que han tirat endavant el projecte polític no descarten participar en els propers comicis locals. Es presenten per «canviar la manera de fer política dins els ajuntaments» i perquè «el poder vaja al poble, al qui paga». Així definixen el projecte com a «assembleari i participatiu».
El passat divendres es va presentar Podem a Pego, amb la celebració de la seua primera assemblea. Un bon grup de persones (algunes d’elles membres d’altres partits) es va reunir a la càbila d’Al-Hagamba-Muza per conèixer les persones que impulsen el cercle a la localitat i per saber les seues propostes. La base de Podem Pego són cinc persones: Pep Andrés, Fernando Meri, Estela Pons, Eva Dominguis i Irene Sendra, «un grup de gent nova que tenia ganes de reivindicar la necessitat d’un nou espai polític […] deixant de costat les sigles polítiques i lluitar per un poble millor», així es presentaren al públic present.
Entre les inquietuds que els han dut a apropar-se al cercle i a presentar un projecte seriós, «la necessitat de canviar la manera de fer política dins els ajuntaments», la seua idea és «canviar i que el poder vaja al poble, al qui paga», explicaven. Podem Pego es va presentar com «una opció més per al futur perquè ja fa molts anys que [en la política municipal] es repetixen els mateixos patrons». Des de Podem Pego van voler transmetre que hi ha altres maneres de fer polítiques destacant que «no volem deixar la nostra voluntat en mans de poques persones» sinó que «necessitem a totes les persones» perquè «totes les persones comptem» —asseguren.
A més definien la manera de fer política de Podem com «assembleària i participativa» en la que volen que «tot el món s’involucre», perquè «tot aquell que hi estiga [al cercle] pot opinar i decidir». Així mateix, qualifiquen la política que volen dur a terme com a «sana, transparent, política en la que la veu del poble siga el primer». De fet, una persona va preguntar que, si entraren a governar les decisions les prendrien els representants electes o si eixes decisions continuarien sent assembleàries. Podem Pego contestà que, «si es governa les decisions continuaran sent assembleàries».
Una de les representants de Podem Pego es preguntava: «si no aportem nosaltres [la ciutadania], qui va a aportar?» Ho feia després d’haver-se adonat, en els últims mesos, que «la política som tots» i per això defensa que «tot el món ha de decidir i s’ha d’implicar en els canvis». Afegia que, «per a canviar les coses s’han d’unir forces». I Podem Pego oferix una organització horitzontal per a «reconduir la situació i pensar quina societat volem».

El partit de Pablo Iglesias va decidir que, sota el seu paraigües de Podemos no es podria presentar cap candidatura a les eleccions municipals per a estalviar-se intrusismes que puguen enterbolir la candidatura de Podemos a les eleccions generals. No obstant, els cercles de Podem tenen dos opcions si volen presentar-se a les eleccions municipals: 1) Podem pot establir acords amb d’altres formacions o 2) pot presentar-se com a agrupació d’electors. Per a fer-ho necessita haver recollit, prèviament, 500 signatures en el cas de Pego. Siga el que siga el que finalment es decidisca, una de les coses que van voler deixar clares les cinc persones que presentaven Podem Pego és que el projecte «està per damunt de les ideologies». Asseguren que volen «començar sense etiquetes perquè volem canviar el sistema».
Després de la 1ª Assemblea Podem Pego, el cercle té 36 inscripcions. Totes eixes persones estaven cridades diumenge, a una segona assemblea, en este cas extraordinària, per a presentar la candidatura o candidatures a secretari/a general i els seus avals. El resultat, però, a hores d’ara no us el podem facilitar perquè no disposem d’eixa informació. La convocatòria va ser extraordinària perquè el calendari a seguir està marcat des de l’Executiva general.
626 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!