La sort al girar del cantó

El dia 22 de desembre és el dia més esperat dels Nadals perquè se celebra el sorteig extraordinari de la Loteria. Milions d´euros en joc i pràcticament tothom esperant que el seu número siga el de La Grossa. Les vendes a Pego han augmentat l´equivalent a l´augment de població. Deixar de treballar, pagar la hipoteca, inclús comprar-se una casa o dos, viatjar, comprar-se un cotxe nou, ajudar en alguna bona causa… qui no ha somniat alguna d´aquestes coses en veu alta, intensament, quan s´apropa el 22 de desembre? La Loteria de Nadal és un dels esdeveniments més esperats per tothom. Saber si alguna de les participacions, dècims, paperetes que has comprat ací o allà serà l´afortunada durant el matí del 22. L´atzar, el rodar dels bombos, els números matemàtics barrejats i marejats, els xiquets de San Ildefonso cantant les xifres que van eixint i les quantitats associades a cadascuna… són la imatge repetida, any rere any, que continua encisant tothom.

És per tant, la sort un factor associat a les festes nadalenques. A dos dies del gran esdeveniment, els serveis informatius de Ràdio Pego, han volgut saber quina ha estat la participació dels pegolins i les pegolines en la Loteria de Nadal. La tendència de compra és proporcional al creixement poblacional, és el que ha confirmat Fernando Sendra, soci fundador del Saurí d´Or, que indica eixe lleu augment de venda adequat al creixement vegetatiu del padró municipal, tot i que encara falta fer el recompte definitiu de les tornes de les diferents associacions que venen loteria.

El Saurí d´Or té 5 anys i mig de vida i des de la seua inauguració ha donat un quart i un segon premi, el que el situa com a una administració destacada, qüestió que no ha de passar desapercebuda, ja que el factor sort és essencial en aquest tipus de joc i una administració afortunada és el màxim que es pot demanar. D´altra banda, tot i que la població de Pego no té una especial preferència en els números que demana, el 13 és la terminació més cotitzada, així veiem com la superstició que envolta aquesta xifra és transforma en fortuna durant aquestes dates.

Divendres tindrem la solució a l´enigma nadalenc que més ampolles obri. I esperem que siga cert el que afirma Fernando Sendra que la loteria ha de tocar a Pego, sinó no es dedicaria a vendre´n.
476 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!