La regidoria de Cultura continua apostant per la restauració de documents de l’Arxiu Municipal

Els dos últims llibres restaurats daten de 1488 i 1539 i van ser retornats a l’Arxiu Històric de Pego el passat abril, després d’un any de treballs a l’Institut Valencià de Conservació. Dilluns, a les 10 del matí, es presentaran a la Casa de Cultura, les últimes restauracions amb la presència de la Directora Gerent de l’Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals i tècnics restauradors.
A principis d’abril de 2010 la Regidoria de Cultura i l’Arxiu Històric de Pego, rebia totalment restaurats dos preciosos llibres amb molta història, gràcies al consorci amb l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals. Es tractava dels dos primers llibres de la peita conservats a l’arxiu municipal de Pego, un datat el 1488 i l’altre el 1539.

Documents d’aquestes característiques i tan ben conservats com els que té l’Arxiu Municipal Històric de Pego no abunden en els arxius de la comarca o del país, és per això que des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego, a través de l’Arxiu Històric Municipal es continua apostant per la conservació i restauració d’aquests llegats manuscrits, donant-los amb els treballs de restauració, el valor que realment tenen.

Continuant amb eixa línia de conservació, el proper dilluns 28 de març, a les 10.00 hores, es presentaran les darreres restauracions efectuades en la documentació de l’Arxiu Municipal de Pego, gràcies a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego i a la Generalitat Valenciana. Eixe dia Pego tindrà el plaer de comptar amb la presència de la Directora gerent de l’Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Carmen Pérez, així com de tècnics restauradors els quals explicaran el difícil procés de restauració en la documentació antiga.
130 Visites

Deixa un comentari