La regidoria de Cultura continua apostant per la restauració de documents de l’Arxiu Municipal

Els dos últims llibres restaurats daten de 1488 i 1539 i van ser retornats a l’Arxiu Històric de Pego el passat abril, després d’un any de treballs a l’Institut Valencià de Conservació. Dilluns, a les 10 del matí, es presentaran a la Casa de Cultura, les últimes restauracions amb la presència de la Directora Gerent de l’Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals i tècnics restauradors.
A principis d’abril de 2010 la Regidoria de Cultura i l’Arxiu Històric de Pego, rebia totalment restaurats dos preciosos llibres amb molta història, gràcies al consorci amb l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals. Es tractava dels dos primers llibres de la peita conservats a l’arxiu municipal de Pego, un datat el 1488 i l’altre el 1539.

Documents d’aquestes característiques i tan ben conservats com els que té l’Arxiu Municipal Històric de Pego no abunden en els arxius de la comarca o del país, és per això que des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego, a través de l’Arxiu Històric Municipal es continua apostant per la conservació i restauració d’aquests llegats manuscrits, donant-los amb els treballs de restauració, el valor que realment tenen.

Continuant amb eixa línia de conservació, el proper dilluns 28 de març, a les 10.00 hores, es presentaran les darreres restauracions efectuades en la documentació de l’Arxiu Municipal de Pego, gràcies a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego i a la Generalitat Valenciana. Eixe dia Pego tindrà el plaer de comptar amb la presència de la Directora gerent de l’Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Carmen Pérez, així com de tècnics restauradors els quals explicaran el difícil procés de restauració en la documentació antiga.
322 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!