La comèdia més clàssica arriba a Pego de la mà d’Alquibla Teatro amb una versió de l’Anfitrión de Plaute

La cita és a les 22 hores de hui divendres, al Teatre Municipal de Pego, dins la commemoració del Dia Mundial del Teatre que tindrà lloc el diumenge 27 de març. L’Anfitrió de Plaute és una de les comèdies més divertides del teatre grecollatí i un dels màxims exponents de la comèdia d’equívocs, en la que la confusió produïda entre dos parelles de dobles és el veritable motor de l’acció, Alquibla Teatro ha elegit la pista d’un circ per a desenvolupar la seua posada en escena.
Avui divendres, 25 de març, a les 22 hores, al Teatre Municipal de Pego, Alquibla Teatro presenta: ‘Anfitrión’ una versió de Juan Ramón Barat de l’obra de Plaute, una de les comèdies més divertides del teatre grecollatí i un dels màxims exponents de la comèdia d’equívocs, en la que la confusió produïda entre dos parelles de dobles és el veritable motor de l’acció.

Alquibla Teatro, una companyia que va nàixer el 1994 a Múrcia, en el seu ampli ventall d’obres representades als escenaris autors contemporanis, però també els clàssics grecollatins com és el cas que duen a Pego. Explicava Antonio Saura, el director de la companyia que “quan hem decidit visitar els clàssics ho hem fet des d’un principi de revisitació, des de la contemporaneïtat del clàssic, l’hem mirat, l’hem llegit, l’hem estudiat, però hem intentat entendre, perquè necessitàvem compartir amb ell eixa visió del món, eixa visió de les coses que podia tenir amb eixe text en concret”, el que duia a Saura a assegurar que ‘Alquibla Teatro sempre està a cavall entre la tradició i la més rabiosa innovació decidim intervindre en l’adaptació d’eixos textos i en la majoria de casos traslladar l’acció de l’època en què està escrit als nostres dies”.

El clamorós èxit i popularitat que va arribar a tenir Plaute amb les seues comèdies al llarg de la seua vida i l’extraordinària fortuna de les que aquestes van gaudir després de la seua mort, responen a l’enginy de les seues trames i la vitalitat del seu humor.

Assegurava Antonio Saura que Anfitrión és una comèdia de cap a peus i que “la vitalitat de l’humor de Plaute, la seua contemporaneïtat és radical”. Alquibla Teatro ha realitzat una versió duta a terme pel valencià afincat a Múrcia Juan Ramón Barat, “perquè lògicament s’ha de tocar un poc el text i s’ha d’ajustar a un temps escènic perquè l’espectacle no dure més de 90 minuts i Juan Ramón Barat ha fet una versió molt fidel, però molt divertida”, aconseguint que el públic gaudisca molt “perquè garantim 90 minuts de diversió […] dins una estètica molt mediterrània i molt circensa”.

La pista de circ elegida per Alquibla Teatro per a desenvolupar la seua posada en escena d’Anfitrión es convertirà en eixe espai, que és lúdic i propici per al joc on primarà la diversió, esquitxada d’alguns moments de tendresa. En Anfitrión Alquibla Teatro també reflexiona sobre els capritxos dels poderosos, la submissió voluntària dels amfitrions i sobre la situació de la dona, al llarg de 90 minuts replets d’humor.


405 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!