La I Trobada d’Escoles de Música servirà per a informar i sensibilitzar sobre el seu moviment associatiu i per a mostrar públicament el seu rebuig a les noves retallades del govern valencià

La cita és el proper diumenge 20 de juny als Jardins del Palau de la Música de València. Així en aquesta I Trobada d’Escoles de Música organitzada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, es posara de manifest qui son i què fan diàriament en les escoles de música de les societats musicals. Alhora davant les noves retallades pressupostàries anunciades la setmana passada per la Conselleria d’Educació per a les escoles de música, que suma un total del 55 % respecte a 2009, el col•lectiu mostrarà públicament la seua disconformitat davant la política cultura i educativa del Consell.
El dimarts, 1 de juny, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana emetia un comunicat de premsa per a denunciar el retall en el pressupost destinat a les bandes de música. El passat 5 de juny, en la reunió de la Junta Directiva, s’acordava, entre d’altres coses, organitzar la I Trobada d’Escoles de Música de la Comunitat Valenciana el proper diumenge, 20 de juny, als Jardins del Palau de la Música de València.

Els motius, diversos. L’objectiu principal, “informar i sensibilitzar la societat valenciana sobre el nostre moviment associatiu i, en particular, posar de manifest qui som i què fem diàriament a les escoles de música de les nostres societats musicals”, detallen des de la FSMCV. Ací puntualitzaríem que a Pego podem veure un resum del que fan el proper dimarts, 22 de juny amb l’audició de piano, cor i guitarra o el proper dimecres 23 on l’audició serà de famílies d’instruments. Totes dues a les 7’30 de la vesprada a l’Escola de Música de l’Agrupació Musical de Pego.

Però en aquesta I Trobada d’Escoles de Música de la Comunitat Valenciana també “tindrà una presència destacada la protesta de la FSMCV davant les noves retallades pressupostàries anunciades la passada setmana des de la Conselleria d’Educació per a les nostres escoles, ja que entenem que, després d’aquesta retallada, (que suma un total del 55% sobre 2009), el col•lectiu en conjunt ha de demostrar públicament la seua disconformitat davant la política cultural i educativa, en matèria musical, del Consell referent a les societats musicals i a les seues escoles de música”, sentencia un comunicat de la mateixa FSMCV. Localitzat el problema, fonts de l’Agrupació Musical de Pego, informaven que el seu retall arriba fins el 60%.

El programa per a diumenge, 20 de juny, preparat per la FSMCV contempla:

10:00 – 11:00 H. Arribada i benvinguda als assistents
11:00 – 13:00 H. Tallers / Actuacions musicals EEMM
13:00 – 13.30 H. Lectura del Manifiest ” + que música” i parlaments
13.30 – 14.15 H. Actuació Banda de la FSMCV
14.30 – 16.30 H. Dinar

Des de Pego eixirà un o diversos autobusos gratuït per a transportar totes aquelles persones que tinguen interès en acudir a la I Trobada d’Escoles de Música, ja que la FSMCV especifica que “s’establiran rutes d’eixida des de cadascuna de les 30 comarques federals”. Així, les persones interessades en acudir a aquest esdeveniment poden posar-se en contacte amb l’escola de Música en horari de 5 a 9 de la vesprada.

Des de l’Agrupació Musical de Pego i des de la mateixa FSMCV s’anima a participar en aquesta I Trobada d’Escoles de Música perquè recorden que “com més gent siguem serà millor”, ja que la pressió serà més visible i forta per a, d’una banda, mostrar la importància de la tasca que fan les escoles de música de les agrupacions musicals i de l’altra, mostrar el seu rebuig a la política del Consell i les seues retallades excessives respecte a la base musical dels valencians i les valencianes.


394 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!