La resposta al I Fòrum de Benestar Social a Pego obliga a canviar la seua ubicació

La temàtica del I Fòrum de Benestar Social que se celebrarà a Pego, la violència cap a les dones, ha despertat una gran demanda d’assistència entre els professionals que directament o indirecta es veuen afectats per aquesta lacra social, el que ha obligat a l’organització el canvi d’ubicació de l’esdeveniment que inicialment estava previst que es realitzara a la Casa de Cultura, però les sol•licituds d’assistència han sobrepassat la capacitat de l’espai i és per això que s’ha traslladat al Teatre Municipal de Pego.
Aquest divendres, se celebra a Pego el I Fòrum de Benester Social a Pego, que tracta un problema tan arrelat a la societat que en el que va d’any ja han mort assassinades, a mans de les seues parelles o exparelles, 35 dones, superant la xifra de l’any 2009 per aquestes dates. Sota el lema ‘Davant la violència cap a les dones no t’afones… flota’, l’organització del fòrum vol exterioritzar un problema social que es creu privat.

Aquest I Fòrum de Benestar Social organitzat per les regidories d’Igualtat d’Oportunitats, Sanitat, Educació, Cultura i Foment de l’Ajuntament de Pego i per la Mancomuniat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i Les Valls s’inaugurarà a les 9’15 del matí de divendres al Teatre Municipal amb la intervenció del president de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i les Valls i regidor per a la Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Pego, Àngel Sendra, l’alcalde-president del consistori pegolí, Carmelo Ortolà, la diputada a les Corts Valencianes i membre de la Comissió d’Igualtat, Consuelo Català i la Directora de Salut Pública del Departament de Dénia, Àngeles Jerez.

La iniciativa d’aquest I Fòrum de Benestar Social, sota el títol ‘Davant la violència cap a les dones no t’afones… flota’, confirmava la coordinadora de l’esdeveniment, la treballadora social Xaro Pinto, que “sorgeix, davant els professionals que estem treballant en l’acció social a nivell municipal […], que ens trobem en un problema social al que li hem de fer front i coincidim en què tenim falta de preparació i de coordinació per a donar una resposta efectiva a este problema”. Per tant, l’objectiu d’aquesta proposta és “que ens coordinem”, concloïa Pinto.

La coordinadora del fòrum explicava que “preparar-lo ha sigut com recollir un fruit que estava madur” perquè assegurava Xaro Pinto que a la comarca de la Marina Alta, que és l’àmbit al que està destinat aquest I Fòrum de Benestar Social, “hi ha molts professionals treballant darrere de la violència de gènere” que han tingut una reacció immediata quan se’ls ha proposat de participar-hi. Això ha permès “un fòrum on van a intervindre moltíssims professionals” durant un breu període de temps.

A partir de les 10 del matí es durà a terme la primera conferència: ‘Dimensió social de la violència de gènere’ a càrrec de la professora de dret Constitucional de la Universitat d’Alacant, Concepción Collado, qui segons Xaro Pinto “deixarà clar quina és la dimensió social d’aquest problema i deixarà clar que no és un problema que es dóna dins l’àmbit familiar”.
A les 10:45 del matí, intervenció des de les diferents àrees implicades davant la violència de gènere. A continuació es tractarà el tema de la prevenció de la violència masclista de mà de la directora de la Fundació ‘Tolerància Zero’, Reyes Selvi. S’acabarà la jornada abordant la qüestió de la protecció de les forces i cossos de seguretat ciutadana a les dones maltractades, un tema aquest que confessava Xaro Pinto “té més expectació” de les proposades en aquest I Fòrum de Benestar Social dedicat a la violència de gènere. El fòrum tancarà en dos sorpreses, segons avançava la seua coordinadora.

El I Fòrum de Benestar Social està destinat professionals de serveis socials, educació, sanitat, policia, psicologia, guàrdia civil, creama, servef, advocacia, polítics, associacions de dones i directius de col•legis i instituts. A més pot assistir qualsevol persona interessada en el tema.

Indicava a principis d’aquesta setmana Xaro Pinto que “l’únic que ens preocupava de tota l’organització del fòrum és que en la sala de la Casa de Cultura, on caben 50 persones”, càpiguen totes les persones inscrites còmodament, “ja que hi ha 80 inscrites” i encara no estava tancat el període d’inscripció. Aquesta massiva resposta a assistir al I Fòrum de Benestar Social a Pego ha obligat, finalment a traslladar la jornada a Teatre Municipal, situat a la Plaça del Mercat, 8.

El termini màxim per a presentar les sol•licituds d’assistència és demà dijous, 17 de juny. Les sol•licituds es podran arreplegar a la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, al carrer Sant Agustí 6, 1r o través de la pàgina web www.pegoilesvall.es. Per a més informació es pot telefonar al 96 557 06 01
641 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!