La Fundació “Terra de Retrobament” serà presentada a finals d´octubre

Dimecres passat durant una reunió de terra de retrobament celebrada a Pego on assistiren 15 representants d´ajuntaments i institucions de la comarca es va acordar l´organització del tercer any de la unió de la Marina Alta amb l´illa de Mallorca. 20, 21, 22 d´octubre són els dies escollits per celebrar-ho. Aleshores també es presentarà la Fundació “Terra de Retrobament”.
L´estreta relació entre la Marina Alta i l´Illa de Mallorca es va tornar a fer palesa dimecres passat en la reunió que van celebrar els membres agermanats en el programa Terra de Retrobament a Pego. En aquesta ocasió es va convocar a tots els ajuntaments de la comarca, al Macma, al Creama, al CEDER Aitana i a Baleària. A la reunió assistiren 15 representants de diversos ajuntaments i institucions.

Els presents analitzaren i acordaren l´organització del tercer any vida de “Terra de Retrobament”. Un programa que es va establir per a enfortir els lligams històrics entre la Marina Alta i Mallorca. Enguany el Festival se celebrarà els dies 20, 21, 22 d´octubre a diversos municipis de la comarca com són Dénia, Llíber, Xaló o El Verger.

La Carta de Pego va nàixer durant els actes del 725 aniversari, recordava el regidor de turisme de l´ajuntament de Pego, Joan Carles Cambrils; des del seu origen ha agermanat al voltant de 40 pobles mallorquins i de la marina. Per a enguany s´espera que 5 ajuntaments mallorquins i 3 ajuntaments de la comarca signen el document i reforcen així el projecte comú.

La consecució de la Fundació Terra de Retrobament és un dels objectius principals dels membres que composen el programa. La finalitat del projecte és canalitzar d´una manera més efectiva i ràpida tots els contactes que s´estan duent endavant, siguen aquestos culturals, econòmics, o d´altres àmbits. És per a això que la Fundació comptarà inicialment amb tres patrons fundadors.


La resta d´ajuntaments que formen part del programa Terra de Retrobament podran adherir-se a la Fundació, passant a ser patrons adherits. El mínim econòmic que haurà d´aportar cada nova incorporació a la Fundació encara no està establert. El que sí que està clar és que existirà una mínima quantitat per al manteniment de la futura entitat.

El cap de setmana del 21 d´octubre serà el tret de sortida d´un trimestre ple d´activitats, diseminades pels distints pobles de la comarca que formen part de Terra de Retrobament. A més continuaran les visites de mallorquins a la Marina Alta.
437 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!