Noves discrepàncies entre Siscar i el tripartit

El regidor es desmarca del PP a l´oposar-se a què un tècnic ambiental es pronuncie sobre llicències d’activitat com marca la normativa per a pobles de més de 10.000 habitants. La moció per a canviar el Consell d’Administració de Ràdio Pego no es va debatre al no estar prèviament defensada en Comissió de Govern i no aprovar-se d’urgència posteriorment.
El plenari de Pego celebrat ahir va aprovar que l’ajuntament assumisca la realització d’informes ambientals abans que s’atorguen les llicències d’activitat. Segons va explicar l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, del PP, es tracta d’assumir esta competència ara delegada en un organisme provincial i de crear una ponència tècnica que valore si els expedients de llicència d’activitat compleixen la normativa. Posteriorment, serà la Junta de Govern la que decidisca si es concedeix o no el permís oportú.

Doncs bé, una cosa tan senzilla com que un municipi amb 10.000 o més habitants tinga l’obligació d’assumir la realització d’informes d’aquestes característiques es va convertir ahir en discrepància entre l’edil del PP, Eduardo Síscar i la resta de la corporació municipal.

Carmelo Ortolà va apuntar que la ponència tècnica ha d’estar integrada per un president, que serà l’alcalde, un arquitecte, un enginyer, un tècnic ambiental i altres professionals. A més, quan es crega oportú es podrà requerir l’opinió de tècnics de qualsevol àmbit.

En aquest sentit, Eduardo Síscar es va desmarcar del vot favorable de la resta d’edils que conformen el govern local –entre ells s´inclouen dos regidors del seu propi partit, el PP- a l’oposar-se a què un tècnic ambiental integre la ponència. «No entenc què pot aportar un tècnic ambiental quan hi ha un enginyer i un arquitecte en la mateixa ponència». «Es tracta d’una apreciació d’economia de mitjans», va declarar.

Per la seua banda, el portaveu del Bloc, Joan Carles Cambrils, va apuntar que l’ajuntament compta amb una plaça de tècnic ambiental «que pot augmentar les garanties de la comissió o ponència tècnica». «Ja que ho tenim, ho aprofitem». L’alcalde, va precisar , va explicar que es requeriran els coneixements del tècnic ambiental «quan faça falta i quan no, no».

Per altra banda, la moció presentada per Eduardo Siscar per a canviar els membres del Consell d’Administració de Ràdio Pego no es va debatre en la sessió plenària. L’absència del regidor popular en la comissió de govern que havia de tractar l’assumpte va provocar que aquesta anara al plenari sense estar dictaminada, convertint-se així en una proposició i no en moció. Tant nacionalistes com socialistes afirmaren que primer havia de tractar-se i defensar-se en una comissió per a després poder votar-la en plenari.
579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!