La Falla Convent tindrà monument en 2011

Després que el passat 15 de novembre es cremara el taller dels artistes fallers que havien de crear el monument per a les properes festes josefines de la Falla Convent, s’ha aconseguit restituir el monument, tot i que amb un altre tema. L’artista faller que el durà a terme és Pere Baena.
El passat 15 de novembre, a les 8 de la vesprada, s’iniciava l’incendi que, fins les sis del matí de l’endemà, va consumir la totalitat del taller, situat al Polígon Industrial Brosquil d’Oliva, dels artistes fallers Lluís Palacio i José Serra.

La nau, estrenada fa a penes cinc anys, i el valor de la qual va ser estimat en més de 600.000 euros, cremava de matinada fins a quedar totalment calcinada. En el moment de l’incendi al taller faller es construïen diversos monuments, per a Pego, Alzira, Gandia i Mislata, entre d’altres poblacions; que eren devorats per les flames. Les causes del sinistre encara es desconeixen, però tot a punta a què no va ser provocat.

Com hem apuntat, una de les falles afectades per eixe incendi era de Pego, més concretament es tracta de la Falla Convent que eixe 15 de novembre barrejava l’alegria de complir 15 anys i la tristesa i la ràbia de perdre el seu monument faller, com explicava la presidenta de dita falla, Mapi Domènech.

Després dels dies d’incertesa posteriors a l’incendi del taller dels artistes fallers Lluís Palacio i José Serra, la Falla Convent ja té clar que plantarà falla en les properes festes josefines. Abans d’això, però, i davant l’inexperiència del cas, explicava Domènech que “ens vàrem posar en contacte amb el gremi d’artistes fallers de València i va ser la gran ajuda perquè allí hi ha molts artistes fallers que entre ells es recolzen i ho tenen tot en regla per poder tirar-nos una mà. I eixa ha sigut la solució”. De fet, la Falla Convent no va menejar res fins que no va poder parlar amb els seus artistes fallers. La solució venia als 10 dies de les converses amb ells. Podien escollir entre tres artistes fallers per tal de dur a terme un nou monument que poder plantar en les properes falles.

Actualment, la Falla Convent està a l’espera d’escollir el disseny del seu futur monument que el seu nou artista faller, Pere Baena, haurà de dur a terme en un temps bastant ajustat. Pere Baena és un dels artistes fallers més destacats que, entre d’altres coses, coneix Pego perquè ha treballat en diverses ocasions per a la Falla La Font. Però Pere Baena és més conegut per crear monuments tan visitats com els de la Plaça de l’Ajuntament de València o distintes falles de la categoria especial del cap-i-casal.

Apuntava la presidenta de la Falla Convent que tenien clar que plantarien algun monument, fora del tipus que fora. Tot i això detallava que les característiques de la falla pegolina permeten l’opció que finalment es durà a terme. D’altres falles de localitats veïnes, algunes d’elles de secció especial, han decidit no plantar per no perdre la categoria, ja que el temps que quedar per a dissenyar un nou monument és molt ajustat.
266 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!